Kelis er en amerikansk rythm and blues-artist som debuterte med albumet «Kaleidoscope» i 1999. Hun har siden hatt store hits med sanger som «Milkshake», «Trick me» og «Millionaire». Det er åtte år siden disse sangene havnet på VG-lista her i Norge, og siden da har musikken hennes gått over til en mer electropop-stil.

Kelis entrer scenen i en gullkjole og viser med en gang at hun er en erfaren artist. Hun gir publikum et energikick fra første stund, og holder det oppe gjennom nesten hele konserten. Med seg har hun en kvinnelig DJ og en trommeslager som gir ekstra trøkk til sounden.

Med fengende melodier og hardtslående trommebeats får hun hele publikum til å danse. Hun leverer nesten hele albumet «Flesh Tone» fra første låt; «22nd Century», til kanskje den største hiten; «Acapella». Synthbassen er så høy at den går langt inn i hjerterota, og publikum får kun dynamiske pauser når sangene går over i hverandre i et noe lavere volum.

Publikum tar helt av når låten «Milkshake» setter i gang. Kelis fremfører en versjon som står i stil til resten av repertoaret og gjør sangen i et høyere tempo enn på originalen. Dette er fint for de som vil fortsette med hoppingen fra forrige sang, men er en liten skuffelse for de av oss som ønsker å høre klassikeren vi husker.

En overraskelse kom da de fremførte en slags medley som startet med reggae-rytmer hvor hele publikum prøver å etterligne Kelis sine dansetrinn, for så å gå over til kjente riff fra «Smells Like Teen Spirit» av Nirvana. Publikum går amok, før de blir tatt videre til Kelis sin sang «4th of July». Detaljene i sangen forsvinner dessverre i lydbildet, men der virker ikke som om publikum legger merke til dette da de ser ut til å ha nok med å danse.

Dette var en flott fremførelse av Kelis, selv om man blir litt lei av den hese stemmen hennes gjennom en hel konsert. Hun kunne godt gitt oss noen flere sanger fra hennes tidligere utgivelser, men denne konserten var nok midt i blinken for publikum på Palmesus.