Bøksle forteller på NRKs Lydverket i kveld om hvordan hun hadde det etter at fvn.no to dager etter terrorangrepet i Oslo og på Utøya gjorde henne oppmerksom på at Behring Breivik hadde brukt hennes musikk på en Youtube-video.

Har ikke sett videoen

— Stemmen i telefonen sa: «Du må gå på nettet og se det, så vil jeg gjerne høre hva du synes». Men frem til i dag har jeg ikke villet spille det hjemme hos meg selv. Jeg vil ikke spille det. Jeg vil helst ikke høre så mye eller se noe av det, sier hun til Lydverket.

I videoen ble sangen «Ere the World crumbles», som også er brukt i spillet Age of Conan: Hyborian Adventures, lagt oppå den terrorsiktedes budskap.

— Man sitter igjen med en slik maktesløshet, man står uten en hvilken som helst mulighet til å gjøre noe med det. Jeg prøvde å få det slettet fra Youtube. Men det som skjer i vår verden er at ting sprer seg så fort. Jeg var i Danmark, og så hørte jeg plutselig stemmen min på nyhetene. Det spredde seg over hele Europa, jeg fikk telefoner fra TV-kanaler hele verden. Jeg hadde ingen muligheter til å stanse det, sier hun til musikkprogrammet.

- Ingenting i forhold til det andre som skjedde

Artisten fra Mandal dro fra Danmark til Norge etter noen dager, og deltok blant annet på minnegudstjeneste for terrorofrene i Oslo.

Til fvn.no sendte hun noen timer senere 24. juli en sms der hun tok avstand fra at hennes musikk ble misbrukt. Bøksle ble i den terrorsiktedes «manifest» også oppgitt som en av den terrorsiktedes favoritter. Mer har hun ikke villet la seg intervjue om hendelsen, før nå.

— Jeg var veldig vàr på hva jeg skulle si, og ikke på noen som helst måte skulle bli oppfattet som at man framstilte seg som et offer. Dette var ingenting i forhold til det andre som skjedde. Jeg er dratt inn i det, men jeg er ikke offeret her. Min musikk er blitt misbrukt, men på den andre siden er det noen som har mistet sine nærmeste. Det kan ikke sammenlignes i det hele tatt, sier sangeren til Lydverket.