KVINESDAL: I et brev som Avisen Agder har fått tilgang til gjør festivalen det klart at de ikke kommer til å betale leverandører og samarbeidspartnere før de har fått oversikt over økonomien.

Også i fjor ble et slikt brev sendt ut, men da kom de etter hvert frem til en ordning der leverandører fikk dekket deler av det utestående.

«Skjebneår»

I slutten av mai i år sendte styreleder i Norway Rock Festival, Per Arne Netland, et brev til politiet i Agder hvor han ba om utvidet spilletid. Han omtalte 2011 som et skjebneår for festivalen, og understreket at festivalen avvikles om ikke arrangøren når inntekt— og publikumsmålet som var satt.

Les også : - Still krav til Norway Rock

Norway Rock budsjetterte i år med samme salgstall som i 2010. Men festivalen i 2011 var langt dårligere besøkt enn tidligere. Det kan dermed spøke for festivalen på Øyesletta.

Vestforbud

I brevet fra mai kalte Netland også 2011 for et unntaksår for Norway Rock. Festivalledelsen har tidligere uttalt at de følte seg tvunget i kne av sponsorer og politiet da de endret ordensreglementet.

«Festivalen mener at 2011 må sees på som et unntaksår i lys av den kampen vi nå tar sammen med politiet mot profilering av 1%-klubbene og deres supportere.», skrev Netland.

Les også: Gir etter for presset og forbyr 1%-klubbene

Vedtaket om å innføre vestnekt for medlemmer av såkalte 1-prosent-klubber, førte til en massiv strøm av misnøye og boikotterklæringer.

Ifølge Netland var 2011 et festivalår hvor mange skulle satse stort mot nettopp motorsykkelmiljøet fordi man så stort potensial i å hente flere besøkende fra denne målgruppen.

- Saken virker stygg

- 1000 besøkende i minus

Uoffisielle kilder opplyser til Avisen Agder at årets festival manglet bortimot 1000 publikummere hver av de tre kveldene for å kunne gå i balanse.

Det kan dermed ligge an til millionunderskudd for årets festival.

– Leverer vi røde tall så er det fort kroken på døra

Svarer ikke

Fvn.no har i løpet av onsdag forsøkt å komme i kontakt med samtlige styremedlemmer i Norway Rock Festival. Ingen svarer på telefon. Heller ikke pressesjef Åse Versland eller festivalsjef Kelly Aamodt har tatt telefonen.

Ordfører Odd Omland nekter å kommentere pengeproblemene, og sier festivalen først i slutten av uka har oversikt over økonomien.

|| Har du tips i saken? Kontakt oss på 03811. Sms/mms til 03811. Epost nett@fvn.no