Skuespilleren, som har sønnene Dashiell (8), Roman (6) og Ignatius (2) med sin mann Andrew Upton, tok med seg familien til Storbritannia for å la dem se innspillingen av filmen der hun spiller Maid Marion. Hun kan fortelle at ungene frydet seg når hun spilte inn actionscener.Blanchett sier også at hun tok rollen fordi det ga familien en god anledning til å tilbringe sommeren i Storbritannia.

– Det var herlig. Guttene hadde det storartet. Jeg rykket opp i deres anseelse fra første kveld da jeg skulle skyte en brennende pil, bommet på målet – og traff en lyskaster som eksploderte. Jeg mener, hvor mange mammaer gjør sånt?, sier hun til Times Online.

Blanchett, som når bor i sitt hjemland Australia, har tidligere bodd i England i ti år og sier at noe av det hun savner mest er det kjølige været.

– Jeg savner absolutt årstidene. Jeg savner kulda. Vi spilte inn «Robin Hood» i Windsor Great Park, som jeg aldri hadde sett før. Det stedet er bare helt vidunderlig. Den kan få deg til å ønske å omfavne trær. Venner også, så klart. Og jeg savner Brighton mye, hvor vi var før vi dro. (©NTB)