KRISTIANSAND: Gaute Heivolls roman «Før jeg brenner ned» er lansert i Danmark og høster gode anmeldelser. «Den velkomponerte, men språklig enkle (og godt oversatte) romanen peker på at ondskapen der ute sjeldent er noe særlig annerledes enn en selv», skriver Jyllands-Posten. «Norske Gaute Heivoll reiser et monument over sin hjembygd og gir oss enda et innblikk i forholdet mellom fedre og sønner», skriver Berlingske Tidende.

«Jeg tenker på såvel Lars Saabye Christensen og Per Petterson, men Heivoll er etter min mening en helt unik ung samtidsstemme jeg tror vi kan vente oss mye av. Fascinerende roman, som jeg tror på som en potensiell leserhit», står det i lektøruttalelsen til danske biblioteker.

«Før jeg brenner ned» er solgt til 18 forlag i 17 land, blant annet USA, Tyskland, England, Sverige og Finland, og har hittil solgt i over 60.000 eksemplarer bare i Norge. Heivoll har siden braksuksessen med nettopp «Før jeg brenner ned», som sikret han både Bragepris, Sørlandets Litteraturpris og den høythengende Sult-prisen, rukket å skrive en ny bok. «Kongens hjerte» kom ut i september.