KRISTIANSAND/OSLO: Publikum får servert en kjærlighetslåt signert Thom Hell når Melodi Grand Prix-sirkuset kjøres i gang i januar neste år. Det er tidligere modell, og musikerens egen nabo, Isabel Ødegård som skal stå for fremførelsen.

— Hun spurte om jeg ville skrive en låt hun kunne synge i MGP, og jeg sa ja. Jeg har jo alltid veldig lyst til å skrive nye låter. Jeg har skrevet litt sammen med andre musikere i studio før, men det var en helt ny opplevelse å skulle skrive for en kvinnestemme for eksempel, så det var veldig interessant, forteller Hell.

Ikke typisk MGP

Resultatet er blitt en kjærlighetslåt av det ganske rolige slaget. Ifølge den prisbelønte singer/songwriteren fra Kristiansand har han fokusert mer på tydelig oppbygging av vers og refreng enn om det skulle vært en sang til en av hans egne plater, men han understreker at låta likevel har tydelig Thom Hell-karakter.

— Den er definitivt i mitt landskap, og jeg ble faktisk ganske overrasket over at den ble valgt ut til å bli med, for det er nok ikke hva man vil kalle en "typisk MGP-låt", sier Hell.

Følger med

Han hadde ingen betenkeligheter med å skrive for MGP, og innrømmer gjerne at han selv har fulgt med på showet siden han var barn.

— Det er jo en greie, litt som når man sitter oppe hele natta og ser på Oscar-utdelingen. Vi er en vennegjeng som kommer sammen og har skjemaer og alt mulig. Det blir gøy å se låta fremført på tv, men jeg bryr meg ikke så mye om showet og alt rundt. Jeg tror nok denne sangen hadde passet best med en klassisk enkel og stilren oppsetning på scenen, men det er Isabels låt nå og hun kan gjøre akkurat hva hun vil med den. Mitt oppdrag er fullført, sier han.

MGP-sendingene starter opp 21. januar 2012. Der skal bidragene presenteres gjennom tre hovedsendinger fra Ørland, Larvik og Florø før finalen går av stabelen i Oslo 11. februar. I forkan sendes også fire 40 minutter lange forprogrammer hver torsdag frem mot sendingene.