ARENDAL: I forrige uke ble det kjent at politikerne i Arendal vurderer å kreve at aldersgrensen på festivalcampen heves fra 16 til 18 år. Bakgrunnen var en bekymringsmelding fra politibetjent Torbjørn Trommestad i forebyggende avdeling hos politiet i Arendal.

— Må gjøre noe

Fredag skal politikerne i Arendal diskutere hva som kan gjøres, sammen med politiet og festivalledelsen.

— Når politiet kommer med en så sterk anmodning så må vi gjøre noe. Hva vi skal gjøre vet jeg ikke, men vi vil se på flere løsninger, sier Halvorsen.

— Kommer dere til å kreve 18-årsgrense?

— Det kan jeg ikke svare på. Nå skal vi diskutere dette og jeg ønsker ikke å være kategorisk. Det som er klart er at ingen, heller ikke festivalledelsen, er interessert i at ungdom på 16 år raver fulle rundt der ute. Løsningen på dette kan ligge i en annen kontroll, merking av bånd eller noe annet. Noe kommer hvert fall helt sikkert ut av dette møtet, sier Halvorsen.

Uaktuelt for Hove

Hovefestivalen har tidligere opplyst at det ikke er aktuelt å endre aldersgrensen til neste år, ettersom billettsalget allerede har startet. Arendal kommune kan heller ikke kreve at det innføres 18-årsgrense gjennom leiekontrakten som først utløper om syv år.

Politibetjent Torbjørn Trommestad mener at det likevel er fullt mulig for politikerne å kreve 18-årsgrense.

— Det kan ikke være noe problem å refundere pengene til de som har kjøpt billett allerede. Jeg tror det hadde vært fullt mulig for politikerne å sette mer trykk bak dette kravet, men det er nok en vegring mot å sette hardt mot hardt, sier Trommestad.

Økt politikontroll?

Han presiserer at han er svært positiv til selve festivalen og ikke er ute etter å ramme den.

— Alle skjønner at Hovefestivalen er gunstig for Arendal og jeg brukte store deler av mitt brev til å si at den er er friskt pust.

Trommestad mener det kan finnes alternative løsninger til 18-årsgrense, for eksempel en egen camp for de under 18. Han mener også at det kan være aktuelt å kreve økt politikontroll på campen, noe som vil innebære en ekstrakostnad festivalen må dekke.

Under møtet fredag vil politiet være representert av stasjonssjef Jan-Sverre Krogstad. Ifølge Agderposten vil daglig leder Ian Donaldson reise fra London til Arendal for å delta som Hovefestivalens representant.