ARENDAL: I dag slapp Hovefestivalen sommerens to første artister.

— Det er virkelig gode tider for skandinavisk musikk om dagen, og det føles bra å starte årets artistslipp med to av de sterkeste navnene akkurat nå, sier festivalsjef Melvin Benn.

Svenske Robyn har i løpet av det siste året tatt steget opp i den internasjonale elitedivisjonen. Popikonet har lagt et fantastisk år bak seg og har blitt en liveattraksjon i verdensklasse.

— Med albumene «Body Talk pt. 1, pt.2 og pt.3», alle gitt ut i 2010, viste hun seg som en av popmusikkens store innovatører og er nå endelig klar for sin første opptreden på Hove, sier Benn.

UTSOLGTE KONSERTER. Robyn har konserter i Oslo i Bergen i vår og begge konsertene ble utsolgt på kort tid.

Også spellemannsvinnerne John Olav Nilsen & Gjengen kommer til Hove for første gang. Med nytt album ute denne våren er det knyttet store forventninger til bergensgruppa som skal følge opp albumet «For Sant Til Å Være Godt» fra 2009. Bandet er akkurat nå aktuelle med singelen «Skrekkfilm» på landets radiostasjoner.

EGEN FESTIVALCAMP. - John Olav Nilsen & Gjengen er noe av det største som har skjedd norsk rock på lenge. Det var på høy tid å få dem til Tromøya, og de føyer seg fint inn i tradisjonen med kvalitetsartister fra Bergen på Hove. I fjor hadde hele bergensgjengen til og med et eget område inne på festivalcampen, sier bookingansvarlig Toffen Gunnufsen og flirer.

Hovefestivalen arrangeres fra 28. juni til 1. juli. Allerede denne uken vil det ifølge festivalledelsen bli offentliggjort flere navn, deriblant et større amerikansk band som gjør sin Norgesdebut på Hove i 2011.