KRISTIANSAND: Dette var utfallet av allmøtet på Aladdin mandag hvor de fleste av de tunge brukerne av huset var samlet. Aladdins konstituerte forhandlingsleder Harald Stensland sier:

— De krever 700.000 kroner i året, noe som skal tilsvare tapte kapitalinntekter fra pengene kommunen ikke tjener på å selge eiendommen. I tillegg kommer altså offentlige avgifter som vann og strøm. Da er vi fort oppe i en million kroner mot den halve millionen vi betaler nå, sier Stensland.

Ifølge ham består lokalene i Kongensgate 6 av til sammen 3000 kvadratmeter, og i utgangspunktet beregnes det leie kun for 2000 av disse kvadratmetrene. Stensland og de andre brukerne mener dette fremdeles er altfor mye.

— Det er i alle fall det som blir resultatet dersom vi ganger en kvadratmeterpris på 350 kroner med 2000 kvadratmeter. Da får vi en sum på 700.000 kroner. Men vi bruker bare 300 kvadratmeter til kontorer, og resten må vi snakke om, sier Stensland. Dette var også konklusjonen på møtet mandag.Det er neste år Kristiansand Eiendom skal overta utleien av Aladdin som hittil har vært administrert av Fønix Kino. Fønix betalte en krone i leie til Kristiansand Eiendom, og hadde selv ifølge Stensland en halv million kroner i driftsutgifter og tilsvarende i leieinntekter.

— Jeg synes det er rart at man nå plutselig skal regne på en annen måte, sier han.

Kristiansand Eiendoms saksbehandler Erik Søderlind vil ikke kommentere saken før forhandlingene er sluttført. Det neste møtet mellom partene finner sted fredag.