KRISTIANSAND: – De har utrolig mye energi og jeg elsker musikk med energi! sier KSO-direktør Håkon Berge mens Sheila Simmenes og bandet hennes, SHE, øver med Symfoniorkesteret.

Berge er mannen bak prosjektet «Fremtiden er uhørt», som er KSOs utstrakte hånd til unge og uetablerte musikere på Sørlandet. Tidligere i vinter ble ni artister valgt ut fra en audition på Samsen. Disse spiller med orkesteret i Agder Teater i kveld.

Mye ressurser

Berge forteller at det ligger mye tid og penger bak prosjektet. Han håper konseptet appellerer til alle musikkinteresserte i regionen.

– Det ligger ufattelig mange timer og kroner bak å få musikken over i dette formatet. Fem-seks profesjonelle arrangører har vært involvert i dialog med artistene og de har lagt mye arbeid i dette. Nå er det ingen vei tilbake. Jeg håper publikum kjenner sin besøkelsestid. Jeg håper det blir så fullt at folk må sitte på gulvet, smiler han.

Muren er revet

KSO-direktøren har også arrangert flere av låtene som skal fremføres i kveld og sier at responsen fra artistene har vært meget gode.

– Disse ungdommene har sin egen måte å tenke musikk på og de har respondert med entusiasme og glede. Det er veldig spennende for begge parter når to så forskjellige uttrykk møtes. Den uoverstigelige muren finnes ikke lenger, sier Berge.

Han forteller at konserten vil bringe et bredt spekter som inkluderer både pop, samba, folkemusikk og metall.

Gode signaler

Foto: Tore Andre Baardsen

Sambaen er det SHE som står for, og vokalist Sheila Simmenes synes det var helt spesielt å høre musikken sin i et helt nytt format.– Dette er virkelig et supert prosjekt og et flott initiativ. Jeg føler meg veldig heldig som får være med, sier Simmenes etter øvingen i Marvika.

Bandet hennes kom tidligere denne måneden hjem fra en turné i Brasil, og får nå utvide sine horisonter ytterligere med Kristiansands meritterte symfoniorkester.

– Det å ha på cv-en at man har spilt med KSO er ganske heavy. Jeg håper det gir signaler om en viss kvalitetsstandard, sier bandets vokalist og låtskriver.

Hun tror på en spesiell kveld i teateret og er ikke spesielt nervøs før konserten.

– Jeg er først og fremst opprømt, entusiastisk og glad. Litt nervøs også, men jeg vet jeg er i trygge hender, konstaterer hun.