OSLO: — Fantastisk morsomt, sier Tobias Santelmann til fvn.no

Tirsdag ble de seks som skal bemanne Kon-Tiki presentert. Hovedrollen som Thor Heyerdahl gikk til Pål Sverre Valheim Hagen. Om bord med ham blir også Santelmann, som skal spille flåtens radiotelegrafist Knut Magne Haugland.

Dekorert

— Han hadde en fantastisk historie allerede før Kon-Tiki-ferden startet. Han er en av de mest dekorerte krigsheltene våre fra 2. verdenskrig. Da han fikk tilbudet om å bli med Heyerdahl, var sikkert tanken om å seile bort forlokkende for ham. Jeg tror han slet lenge med minnene fra krigen, sier Santelmann om mannen han skal spille.

Skuespilleren, som vokste opp på Spangereid i Lindesnes, er til daglig ansatt på Det Norske Teatret.

— Jeg skulle egentlig inn I en produksjon der, men fikk det ordnet så jeg kunne bli med i filmen. Så nå vet jeg dét går bra, sier Santelmann.

Som Aftenposten skriver, skal Max-Manus-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg skal regissere den nye spillefilmen om ekspedisjonen.

Budsjettet er på 90 millioner kroner. Filmen skal spilles inn i 7 land. Av 65 planlagte innspillingsdager, blir kun tre i Norge.

I vanntank på Malta

Etter det Santelmann har fått vite, skal hans scener for en stor del spilles inn på Malta.

— Der skal flåtescenene filmes i en stor, utendørs tank. Etter hva jeg har hørt, er den på størrelse med to fotballbaner. Scenene kan dreie seg om storm nattestids, og kraftige bølger – det er ting du ikke filmer med skuespillere ute på det «ordentlige havet», sier han.

- Gode valg

Resten av mannskapet på Kon-Tiki er den nevnte Pål Sverre Valheim Hagen, Anders Baasmo Christiansen (Herman Watzinger), Odd Magnus Williamson (Erik Hesselberg), Jakob Oftebro (Torstein Raaby) og Gustaf Skarsgård (Bengt Danielsson).

— Det blir fem andre, veldig flotte folk på den flåten, sier Santelmann rosende om rollevalgene.

Selv må han bytte dialekt til filmen - det var ingen sørlendinger på Kon-Tiki, beklager han muntert.