OSLO: — Vi gleder oss veldig, og hadde ikke forventet å komme med. Sgrow spiller jo ikke tradisjonell jazz, sier vokalist Vilde Ilkama Nupen (21).

Utdannet i Oslo

Kristiansandsjenta er utdannet ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (NISS), og sammen med Kristoffer Lislegaard (21) utgjør hun duoen Sgrow. Bandet, som ble etablert rundt juletider i fjor, har til nå blant annet spilt på Charlies Bar i Kristiansand, Canal Street Festivals talentscene i Arendal og på Ravnedans i Kristiansand.

Til onsdag spiller de midt i Spikersuppa i Oslo, som en del av Oslo Jazzfestivals konsertserie for unge talenter.

Intet coverband

Sgrow blander ulike sjangere som elektronika, jazz, samtidsmusikk og pop, og spiller utelukkende eget materiale.

Oslo Jazzfestival som startet i dag, varer til lørdag 21. august, og får i år besøk av blant andre Ornette Coleman, Cassandra Wilson, Melody Gardot og New York-bandet Mostly Other People Do The Killing. Ifølge arrangørene er det ventet rundt 70.000 besøkende til årets festival.

Tradisjonsrik festival

Oslo Jazzfestival ble etablert i 1986 og er Oslos eldste musikkfestival. Festivalen har sitt utspring i hovedstadens jazzklubber og presenterer jazz i alle sine former. Etter 20 år har festivalen etablert seg som en av Oslos sentrale kulturbegivenheter med stor betydning for byens og landets jazzliv.

— Vi har litt nerver. Jazzfestivalen er den største jobben vi har gjort hittil, men vi har veldig tro på bandprosjektet og øver som bare det, sier Nupen.