KRISTIANSAND: – Nå er jeg både rørt og stolt. Det er godt å være med på å bety en forskjell, for disse pengene betyr faktisk veldig mye for veldig mange på Haiti, sier initiativtaker for støttekonserten Trine Wenberg Svensen, som spiller i Spellemann på taket .

Kristiansand Domkirke var fullstappet i går kveld. Da stilte nemlig over 50 skuespillere, sangere, dansere og musikere i Spellemann på taket opp for å gi en rørende støttekonsert i samarbeid med Strømmestiftelsen.

Inngangsbilletten på ti kroner var symbolsk og det ble kollekt etter konserten. Til sammen kom det inn 75.750 kroner.

Ensemblet stilte med smakebiter fra blant annet Les Misérables, Chess, Spellemann på taket, Jesus Christ Superstar og Sound of Music , i tillegg til låter fra visesangerne Evert Taube og Cornelis Vreeswijk. Av artister som bidro var blant andre Erik Wenberg Jacobsen, Anne Ma Usterud og Ann Ingrid Fuglestveit.

Teatersjef Ingrid Forthun var stolt over sitt eget ensemble, og måtte tørke tårene etter gårsdagens konsert.

– Dette var en meningsfull konsert, og det er spesielt flott at så mange fra Kristiansand både bidro til konserten, og var publikum i dag, sier Forthun.

Alle inntektene fra støttekonserten går uavkortet til Strømmestiftelsens arbeid i Haiti, og skal gå til medisiner, mat og vann i det katastroferammede området.