MUSIKK

— Jeg er ganske sikker på at det er blitt gjort en feil i universet et sted. Jeg er cowboy, jeg burde vært født i USA, sier kristiansanderen Hawk Christensen til fvn.no.

Lørdag holder han konsert på Quality Hotel i hjembyen, etter å ha opparbeidet seg et solid renommé som liveartist de siste årene.

— Det bor mye rock i meg, og det må ut. Folk spør meg om jeg ikke klarer å stå stille på scenen, men det er helt umulig, ler han.

Christensen mener selv outlaw-sounden han står for er nærmere country enn det som kommer fra sjangerens vugge, Nashville, for tiden.

— Det jeg gjør er vel et slags opprør mot popcountryen fra Nashville. Jeg går mer den rocka veien, vrenger gitarene og blander gjerne inn litt heavyrock, sier han.

SPILLER INN VIDEO.

Christensen begynte tidlig å drive med hest og spille gitar. Han har holdt konserter og spilt opp til dans siden han var 12 år. Da han fylte 18 ble musikken hans levebrød og har vært det siden, på tross av at han ennå ikke har gitt ut plate. I juni skal han imidlertid spille inn musikkvideo, og kristiansanderen håper den vil åpne ytterligere noen dører. Christensen forteller at låten er både alvorlig og dypt personlig. Temaet i «Love and hate» er barnemishandling.

— Det er et alvorlig tema, og vi ønsker å lage en video til ettertanke. Jeg ønsker at hele verden skal forstå budskapet. Låten er en historie man ikke kan sitte inne med, og forteller mye om den jeg er. Den er dønn ærlig, og veldig direkte, slik country alltid har vært.

SPESIELL TURNÉ.

Etter innspillingen av musikkvideoen legger Hawk Christensen ut på en helt spesiell turné. Hans manager Svein-Erik Jansen sitter nemlig i rullestol og har planer om å kjøre denne fra Birkeland til Østerrike. Christensen vil sitte i følgebilen mens et dokumentarteam filmer duoens ferd. På veien skal countryartisten holde konserter i Danmark, Tsjekkia, Tyskland og Østerrike.

— Det er egentlig Svein-Eriks prosjekt, han er en mann som ønsker å pushe egne grenser. Det blir en turné ingen helt har sett maken til, konstaterer Christensen.