KRISTIANSAND: Bandet kommer til å spille sine greatest hits og mange av de klassiske gamle låtene de ble kjent for som «Hold the Line», «Rosanna» og «Africa».

Ifølge gitaristen i Toto, Steve Lukather, som spiller i Kristiansand lørdag kveld, er konserten satt i verk for å ære deres tidligere bassist, Mike Porcaro. Sommeren 2010 gjorde bandet comeback med en turné i Europa til inntekt for Porcaro, som har fått diagnosen ALS. På turneen spilte de én konsert i Norge, på Biri Travbane.

Originalbesetningen i Toto har lagt gamle feider til side det siste året, og etter en telefonsamtale med kjernemedlem og låtskriver, David Paich (tidligere vokalist i Toto) var planen klar;

— Jeg trodde jeg var ferdig med Toto helt til David Paich ringte og sa at han synes vi burde gjøre noe igjen for Mike. Vi starter opp i Japan i vår, tar en tur til Heineken Arena i Amsterdam, hvor vi gjør to konserter. Og så kommer vi til Norge, et land vi er veldig glade for å spille i. Vi har bare gode minner herfra, sier Steve Lukather.

Intervju med Steve Lukather på Hotell Norge. Journalist: Ann Magritt. FOTO: VEGARD NEKSTAD. Foto: Vegard Nekstad

I Ravnedalen i juli får du se både Steve Lukather, David Paich, Simon Phillips, Joseph Williams og Steve Porcaro fremføre alle de klassske og legendariske Toto-låtene.

— Dette er de originale gutta. Det blir litt som å spille med mine gamle «highschool-buddies» og våre fans kommer til å få servert våre gode hits på den gode gamle Toto-måten, sier Steve Lukather før konserten på Kick lørdag kveld.

Han har ingen store planer om at Toto kommer til å gjenoppstå med nye plater, men innrømmer at bandet er klare for å opptre live i fremtiden.

— Nei, det kommer ikke flere Toto-plater, men vi er klare for å spille en gang i året eller mer for å ha det gøy, tilfredstille fansen og ikke minst for å hedre Mike Porcaro i fremtiden, sier Lukather.

Her kan du sjekke ut Totos greatest hits på Spotify