ARENDAL: Nå kan Hovepublikummet glede seg til å se den suksessfulle artisten på Tromøya i sommer. Tidligere har Hovefestivalen sluppet både Big Boi, OFWGKTA, Curren$y, Freddie Gibbs, Tinie Tempah, Salvador Sanchez, og Jesse Jones som en del av hip hop-lineupen i år. Dj Quik er nok en godbit.

– Vi er allerede godt fornøyd med hiphop-programmet vårt i år, men da vi endelig fikk sjansen til å vise fram DJ Quik for et norsk publikum kunne vi rett og slett ikke la være! Med unge, fremadstormende artister som Odd Future, Curren$y, samt legender som Big Boi, og nå DJ Quik, føler vi at vi favner både bredt og smalt, nytt og gammelt med lineupen vår, sier Hoves presseansvarlige, Gaute Drevdal i en pressemelding torsdag.

DJ Quik debuterte med albumet "Quick Is The Name" i 1991, et album som solgte til platinum og som mange mener definerer det klassiske west coast gangstarap-lydbildet som kom til å prege albumene til artister som Eazy-E, Tupac, Snoop Dogg og Dr. Dre. Quik (som tok navnet på grunn av sin evne til å produsere raskt) ble samtidig en ettertraktet produsent og skal ha mye av æren for at 2Pacs album "All Eyez on Me" har blitt en av raphistoriens store klassikere. I tillegg har han jobbet med artister som Jay-Z, Suga Free, Busta Rhymes, Nate Dogg, Tony! Toni! Tone! (gruppen til Raphael Sadiq), Ludacris og Ice Cube, samt soulvokalistene Whitney Houston, Mariah Carey og Janet Jackson.

Tidligere i år slapp DJ Quik sitt første album på seks år, "The Book of David", til fantastiske anmeldelser i alt fra Washington Post til Pitchfork. Konserten på Hove blir andre gang DJ Quik opptrer i Europa og han kommer til Hove med fullt band i ryggen.