Søgne Ungdomslag har ifølge Vest-Agder fylkeskommune, tatt ansvar for lokalmiljøet og aktuelle utfordringer. De inkluderer funksjonshemmede i aktiviteten sin, og lager film og teater med aktuelle tema for ungdom. Fylkeskommunen ramser opp følgende tiltak som viktige grunner til nominasjonen:

— Filmen «Ville tilstander» handler om problemer som kan oppstå i et ungdomsmiljø.

— Kommunens eneste fritidsklubb.

— Dramagruppe for ungdom og barneteatergruppe.

— Dugnads -og frivillighetsbase for ulike aktiviteter og arrangement i kommunen. I fjor nedla ungdomslaget til sammen 9000 dugnadstimer og avviklet 200 arrangementer.

Søgne Ungdomslag ble stiftet i 1895 og holder til på Heimklang på Lunde i Søgne.

Under et møte i hovedutvalg for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune i går, ble det besluttet å gi følgende stipend og priser:

Søgne Ungdomslag får frivillighetspris for arbeid med barn og unge i Vest-Agder, en pris som består av 25.000 kroner og et diplom. Prisen er ny av i år.

Inga Lise og Kjell Høgetveit, som driver Høgetveits naturcamp i Marnardal, får fylkeskulturprisen for 2007. Prisen er på 50.000 kroner og et kunstverk signert Tone Svaland Holberg.

Roald Andersen d.y., billedkunstner fra Kristiansand, og Sissel Jørgensen, fotokunstner fra Kristiansand, får arbeidsstipendene for kunstnere 2008. Hvert arbeidsstipend er på 100.000 kroner.

Trond Arntzen (forfatter, filmprodusent, Kristiansand), Sunniva Vikør Egenes (danser, Marnardal), Anne Karin Kaasa (sanger, Kristiansand) og Cecilie Nissen (billedkunstner, Kristiansand) får kunstnerstipendene for 2007, hvert stipend er på 40.000 kroner.

Paal-Helge Haugen, forfatter fra Songdalen, får utvekslingsstipendet for kunstnere, der stipendet er på 50.000 kroner.