LILLESAND: Etter å ha levd et stormfullt og turbulent rockeliv i New York og med bandet Pornshot, bestemte rockejenta Fiona Sandvik seg for å vende hjem. Men rockeinteressen ligger i blodet, og nå har hun valgt å bruke tida si på å lære opp unge musikere på et eget rockeverksted på Huset i Lillesand. Rockeutstyr ble kjøpt inn og Fionas egen "School of Rock " ble etablert. Her underviser hun en gruppe på 8 ungdommer, de fleste 13 år.

Lærer opp unge musikere

Målet er å lære de unge og håpefulle musikerne opp i å spille instrumenter, samspill med andre, lære dem om rockens historie og komme med gode råd angående sceneopptreden og image.

Resultatet av dette kan alle oppleve når det unge bandet spiller sin første konsert på tomta i Lillesand 25. juni.

Levde rockelivet i New York Fiona Sandvik har selv virkelig levd rockelivet. I 2003 tok hun med seg gitar og koffert og reiste alene til New York etter en turbulent tid med bandet Pornshot her hjemme.

Med seg i kofferten hadde den modige damen 25 innspilte låter, og målet var å skaffe seg et sted og bo, band, manager, showcaser og platekontrakt innen to måneder. Dette klarte hun, og etter kort tid begynte den amerikanske musikkbransjen å vise interesse for henne. Plutselig begynte både manageren til Kiss og de største plateselskapene innom øvingslokalene. Hun fikk også til et samarbeid med Peter Zizzo som oppdaget Avril Lavinge og som skriver med Marit Larsen på hennes siste plate.

Første konserten Fiona gjorde var på den legendariske rockeklubben CBGB.

Artistlivets skyggeside

Etter en liten svipp hjemom Norge, fikk Fiona likevel oppleve rockelivets skyggeside da hun reiste tilbake til New York. Manageren hadde stjålet trommeslagreren. Peter Zizzo, som skulle signere henne, kunne ikke lenger fordi plateselskapet han var på hadde allerede en kvinnelig rockesanger, og plateselskapenes topphoder ble sparket og nye ble ansatt.

Men det stoppet ikke den ambisiøse lillesandsjenta, som fortsatte å spille, ble trommeslager, fikk god profilering på myspace og ble trommeslager i bandet "Live Girls". Etterhvert klarte hun også å skaffe seg et eget fotostudio i Brooklyn, og satset på motefotografi. Fionas karriere i New York er blant annet dokumentert i motemagasinet "mag" og i hennes egen videodagbok.

Startet rockeskole i hjembyen I 2007 var det likevel nok. Fiona lengtet hjem, pakket kofferten og dro tilbake til Lillesand. New York-drømmen var levd ut, men den ivrige rockejentas brennende engasjement for rocken stopper ikke. Noe som har kommet til uttrykk i Lillesands egne nyetablerte "School of Rock".