**Depeche Mode

Bendiksbukta

Publikum: 10.000**

For mange av årets Quart-publikummere, blir nok den overbevisende konserten til Depeche Mode festivalens høydepunkt. De svidde av mye krutt til å begynne med, men klarte likevel å bygge opp konserten på en herlig måte ved hjelp av et stadig tøffere lydbilde med flere og flere effekter. To store skjermer på bakteppet på scenen og et særdeles fett lydbilde førte til at folk flest fikk en stor opplevelse uansett hvor de var plassert i den velfylte Bendiksbukta.

Vokalist Dave Gahan pisket opp stemningen underveis, men både han og resten av bandet holdt en kjølig distanse til folkehavet om vi ser bort fra noen enkle thank you's. Depeche Mode lot musikken sin og showet sitt snakke for seg. Basslyden var blytung og så hissende sterk at den blankstille sjøen fikk krusninger. Makrellstimene stakk antagelig av over havet til Danmark denne rockesterke natten.

Depeche Mode har klart kunststykket det er å bevege seg fra å være et enstonig synthband fra 80-tallet til å bli stadionrockere i kledelig storformat. De har overlevd personlige kriser, narkotikaproblemer og musikktrender, og fremstod i Bendiksbukta som et friskt rockeband med full kontroll.

Selvsagt virket mye kalkulert og kaldt. Deres kjølige eleganse er likevel ikke lenger så dominerende. Den harde kjernen av fans fikk sikkert hitlåtene sine levert slik som de ønsket å få dem, mens alle oss skeptikere bare måtte nikke anerkjennende etter hvert som lydkaskadene og de mange kjente rytmegangene og melodilinjene la seg som et deilig teppe over hele Odderøya.

Dette var bra!