KRISTIANSAND: — Vanlig omsetning på en fantastisk dag har tidligere vært på 10.000 liter, opplyste Quart-sjef Toffen Gunnufsen og pressetalskvinne Trine Sollie under pressekonferansen onsdag.

De tror begge at varmen er årsak til rekordsalget. Med nærmere 30 grader i Kristiansand i går, var køene lange foran utsalgsbodene.

For første gang har Quartfestivalen dette året fått lov til å selge øl på hele festivalområdet. Et eget «øl-armband» skiller ut de som lovlig kan kjøpe alkohol. For å sikre at skjenkereglene blir overholdt, følger s kjenkekontrollører i sivil utviklingen nøye, i tillegg til at Quart-ledelsen har betydelig flere vakter tilstede på hele området.

Ikke kamera Skjenkekontrollen gjennomførte i går kontroller på området, og hadde ifølge Quart-ledelsen bare små anmerkninger til hvordan salget ble utført.

Et av argumentene festivalledelsen brukte i skjenkesøknaden til Kristiansand kommune, var at overvåkningskamera skulle settes opp for å holde kontroll med publikum. På grunn av teknisk svikt var ikke disse på plass da tusenvis av publikummere inntok festivalområdet tirsdag.

— Kameraene er fikset i dag, sier Quart-ledelsen.

Ekstrabilletter

Under pressekonferansen tirsdag røpet ledelsen at 200 billetter vil legges ut til NattQuart i Hallen hver kveld framover. Kjøperne vil ha førsterett til å komme inn i Hallen, mens publikum som allerede er i Bendiksbukta vil bli prioritert i andre rekke. Hallen rommer mellom 1800 og 2000 personer.

— I kveld blir det fullt, sier Toffen, og frister med Damian Marley og Atmosphere.