— Vi er meget stolte og glade for denne nyheten, og opplever beskytterskapet som en anerkjennelse av vårt arbeid for å sette fokus på barnefilmen, sier en fornøyd festivalleder Danckert Monrad-Krohn.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit foretok den offisielle åpningen av Barnefilmfestivalen i 2005. Dette skjedde dagen etter at hennes gravitet ble offentliggjort. Hun ble den gang ønsket velkommen av 700 jublende barn på Fønix kinosenter.

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival arrangeres for niende gang fra 25. april til 1. mai. Festivalen har etablert seg som en stor publikumsfestival, med 15.000 besøk i 2005 og et nasjonalt samlingssted for den profesjonelle filmbransjen.

— Barnefilmfestivalen kjennetegnes av at den gir barn og unge et stort tilbud av kvalitetsfilm, kombinert med muligheten for egenaktivitet gjennom ulike filmverksteder, møte med filmskapere, skuespillere og lignende, sier Danckert Monrad-Krohn.

Festivalledelsen arbeider nå intenst med å velge ut og gjøre visningsavtaler for årets filmer.

Det skal presenteres spillefilm, kortfilm, dokumentar og klassikere. I tillegg legges det opp til en rekke faglige seminarer, konferanser og kurs for den profesjonelle filmbransjen.