MANDAL: — Vi serverer en kompakt 80-tallspakke. Det er sanger som alle har hørt, med artister som fortsatt gjør jobben sin på en glimrende måte. Vi er stolte av å ha dem med, sier Gylne Tiders programleder, Øyvind Mund.

Sammen med kameramann Steinar Marthinsen og lydmann Ingar Thorsen reiser han i sommer landet rundt med Gylne Tiders sommerturné. Med seg til Buehallene i Mandal har de Alphaville, Katrina fra «Katrina and the Waves», Tone Hadley fra «Spandau Ballet», Ole I'Dole og Return.

Samtlige var store musikalske helter på 80-tallet, også for de da unge gutta i Gylne Tider.

— Vi snakket faktisk om det på premieren. Artistene er de samme som vi spilte og spilte på gutterommet, og da kommer minnene tilbake. Det er helt sprøtt at vi står på scenen sammen med dem vi hang opp plakater av, sier Mund.

- Et eventyr

Det er laget tre sesonger av tv-serien Gylne Tider. Det populære programmet har tatt for seg de tre guttas reiser der de møter sine idoler, hovedsakelig fra 80-tallet. Serien vant «Beste reportasjeprogram» og «Årets nyskapning» på Gullruten i 2003. I år ble det kåret til «Beste underholdningsprogram». Gylne Tider har også blitt til både bok og cd.

— Det har vært et eventyr. Vi hadde aldri forestilt oss dette når det første programmet ble laget, forteller Mund.

Han mener at man kan kjenne igjen tv-serien i sommerturneen.

— Vi har med oss mange elementer fra programmet på turneen. Det er jo fortsatt vi tre som er på tur, men denne gangen oppsøker vi ikke artistene, men har dem med oss. «Feelgood-stemningen» er den samme.

Selv om artistene ikke er på høyden av sin karriere, har det vært mye jobb med å få dem med på sommerturneen.

— De bookes fortsatt til 80-tallsshow i Sentral-Europa. Heldigvis var vi tidlig ute, og hadde funnet tonen med dem da vi lagde serien, forklarer Mund.

Begeistret.

Han legger til at mange av dem også ønsker å se litt nærmere på Norge.

— De var her sist på 80-tallet. Da så de hotellrom og kanskje litt av byen gjennom sotete limousinvinduer. I går hadde vi dem med på båttur i Kragerø. De var begeistret, og det tror jeg de også kommer til å bli over sørlandskysten.

Ifølge Øyvind Mund har også publikum vært begeistret under de første showene.

— Responsen har vært eventyrlig. Det er mer eller mindre allsang gjennom hele konserten.

— Men trenger man å huske 80-tallet for å ha utbytte av showet?

— Det tror jeg ikke. Bare hør på radiokanalene. Mye av 80-tallsmusikken lever i beste velgående, så den yngre garde bør også ha glede av showet, sier Mund.