KRISTIANSAND: – Utrolig digg! Nå ble det bare to søvnløse netter på meg, konstaterer produksjonssjef Klungland. Han kikker henført bort på strøm-transformatoren i Gravane og forkynner hjertelig at årets Quartfestival vil gå av stabelen uten innleid aggregat fra Oslo til 200.000 kroner.

– Vi har jo strengt tatt ikke penger til noe slikt, men situasjonen så ikke akkurat lys ut, understreker Klungland.

På grunn av at rundt 400 ansatte i EL&IT-sektoren i Agder Energi har vært i streik siden forrige onsdag, fikk Klungland beskjed om at han måtte søke om dispensasjon for å få strøm i Gravane. Her skal blant annet NRK P3 og musikk-kanalen The Voice ha sendinger under hele Quart-festivalen.

Til tross for at Elektrobedriftenes Landsforening sa nei til dispensasjonen, valgte Agder Energi i går å koble Quart til transformatoren i Gravane.

– Det er sikkert ugrei stemning mellom de streikende og ikke-streikende i Agder Energi, men den krangelen får selskapet ta internt. Vi er utrolig happy for at alt har ordnet seg, smiler Rikard Klungland.

Han knegger litt ekstra når Fædrelandsvennen trekker fram hans famøse «strøm-sabotasje» i 1996. Den gang anviste riggesjef Klungland stedet hvor de lange festival-teltpluggen skulle gå. En av de 1,5 meter lange pluggen ble hamret rett ned i en strømkabel, med det resultat at Nedre Kvadratuen gikk glipp av EM-finalens 2. omgang mellom Tyskland og Tsjekkia.

– I dag tok jeg vel en omvendt Rikard, humrer Klungland.