Da vi besøkte Tokyo Game Show i september i fjor var det et spill som skilte seg ut fra alle andre på Microsofts Xbox 360 — stand.

Spillet som et femtitalls japanske spill-journalister flokket seg rundt var noe så utenkelig som et eksklusivt 360-spill fra Final Fantasy -legenden Hironobu Sakaguchi.

Den aller første trippel-A tittelen fra Sakaguchis Mistwalker Studios som attpåtil hadde fått den noe difuse betegnelsen Final Fantasy-dödaren av våre svenske spill-kollegaer.

Spillet det er snakk om heter «Blue Dragon» og er så langt nesten eneansvarlig for at Microsoft ikke har floppet totalt med sin Xbox 360 - konsoll i Japan. Over 80.000 eks. ble solgt den første dagen og kritikkene har vært utelukkende positive.

Kommer i august

Blue Dragon symboliserer nemlig millioner av dollar og viktig prestisje for Microsoft i Japan.

Noe Gates og kompani nå ser ut til å ha fått uttelling for. For både salgs- og kritikermessig er «Blue Dragon» en av de største titlene i den populære japanske rollespillverdenen. Og nå er endelig en amerikansk og en europeisk lanseringsdato klar.

Den 24. august her i Europa og den 28. august i USA slippes endelig Blue Dragon løs på et engelskpråklig publikum.

Fantastisk grafikk

Spillet er en naturlig fornyelse av den tradisjonelle japanske rollespillsjangeren der det meste foregår på tur-basert vis.

Men i motsetning til salgssuksesser som bl.a. «Final Fantasy XII» og «Dragon Quest: The Journey of the Cursed King» så er «Blue Dragon» nesten usannsynlig bra ut.

Vi snakker da altså her om en grafikk som ikke står det minste tilbake fra det du finner i animasjonsfilmer som «Cars», «Finding Nemo» og «Monsters Inc.» fra Pixar.

Vi har spilt det!

Undertegnede har fått tilsendt en såkalt preview-kode av «Blue Dragon» og selv om den vestlige versjonen av spillet kun foreligger i en foreløpig og uferdig versjon så er førsteinntrykket nok til at vi er begeistret - veldig begeistret.

Så om du er fan av Final Fantasy og er den lykkelige eier av en Xbox 360 så merk datoen da spillet slippes her i Norge. Dette kommer til å bli en av høsten og vinterens virkelig store titler.