HOVE/ARENDAL: — I brought the sun with me! gliste rapperen da vi traff han få timer før konserten på Hovedscenen på Hove torsdag ettermiddag. Den store stjernen er ikke rare karen i person. Trolig veier ikke mannen selv så mye mer enn de enorme sølvsmykkene som omkranser halsen hans.

Men han smiler og er blid, etter å ha fått servert god mat og drikke i backstageområdet bak Hovedscenen, og taler varmt om Hovefestivalen og den norske naturen.

— Det var nydelig å være på båttur! For meg er det stort å komme til Norge og se at folk omfavner amerikansk rap så langt hjemmefra. Det var utrolig gøy å se at folk faktisk hører på samme musikk her, sier Chamillionaire, som aldri har vært i Norge før Hovefestivalen.

Samarbeider med R. Kelly Med opprinnelse fra Houston, har han erfart at det ikke alltid er like enkelt å slå gjennom som rapper når man ikke har de store plateselskapene og rette kontaktene på hjemstedet.

— Det er vanskeligere for oss rappere fra sør enn for de som for eksempel bor i New York eller L.A. Vi må gi ut plater på egen hånd og har ikke det samme apparatet rundt oss, forteller han.

Chamillionaire har likevel klart å slå gjennom i USA, og også i resten av verden. Debutalbumet har gjort det godt og nå samarbeider mannen med sølvgliset med navn som R. Kelly og Ciara. Disse, i tillegg til Jay Z og Puffy, er personer som han selv mener har inspirert han mye gjennom karrieren.

Og ambisjonene er høye, når han 18. september gir ut sin neste plate, "Ultimate Victory". Rapperen føler han har utviklet seg og blitt mye bedre mellom de to utgivelsene.

— Denne plata er et steg opp fra den forrige, noe som også illustreres i tittelen. Jeg føler jeg har vært mye mer kreativ denne gangen og har utviklet meg i forhold til tekstene. I tillegg føler jeg rett og slett at jeg er blitt bedre til å rappe! sier Chamillionaire.

- Publikum skal få svette! For Hove-publikummet lovet han full pakke torsdag. Han mener selv han gir alt på scenen, og forventer at publikum gir tilbake. Festivalkonserter er han veldig glad i, og han mener folk har den rette innstillingen og stemningen når de går på konsert på festival.

— I kveld skal jeg gjøre min greie, som vanlig. Og når jeg står der oppe og svetter, forventer jeg at publikum svetter med meg! annonserer den lille store stjernen.

Hove-publikummet fikk servert både noen gamle og noen rykende ferske låter fra den nye plata under konserten torsdag kveld.