ARENDAL: Punkerne fra California, med medlemmer fra bandene Nofx, Foo Fighters, Lagwagon og Swingin' Utters, spiller nemlig bare coverversjoner av gamle låter.

— Jeg er overrasket over suksessen hvert minutt, hvert sekund. Det er så enkelt, sier gitarist Joey Cape, som også er vokalist i Lagwagon.

- Bra konsert

Bandet startet opp i 1995 som et hobbyband. Deretter ballet det på seg, og supergruppen har nå gitt ut seks album med bare coverversjoner. Den siste skiven «Love Their Country» kom i fjor, en skive som inneholdt utelukkende countrysanger. På Hovefestivalen onsdag ettermiddag leverte de punkversjoner av låter fra blant andre John Denver, Bob Dylan, Dixie Chicks og Johnny Cash. Og publikum var villig med.

— Kanskje er musikken vår så enkel at alle typer mennesker kan like den. Folk sang i alle fall med, sier Cape.

— Konserten var skikkelig bra. Jeg var litt nervøs siden jeg bare sov 1,5 time i natt, men publikum tok fantastisk godt imot oss på Hove, til tross for regnet, sier Spike Slawson, som foruten å være vokalist i Me First and the Gimme Gimmes spiller bass i Swingin' Utters.

Ikke «Stairway to Heaven»

Iført cowboyklær spilte bandet stort sett bare countrypunk. Og favoritten til bandet selv er ikke overraskende publikumsvinneren «Leaving on a Jetplane», skrevet av John Denver.

— Den er min favoritt. Låten er god å ha til å få opp stemningen midt i konsertene, sier Cape.

— Min favoritt er «Stairway to Heaven». Neida, den er helt forferdelig. Jeg prater bare bullshit når vi spiller den. Jeg liker Led Zeppelin, men kan ikke fordra Robert Plant, sier Slawson, og får støtte av bandkameraten.

— Vi sparte Hove-publikummet for «Stairway to Heaven». Det skal de være glade for, sier Cape.

Slitne

Gitaristen har vært i Norge en gang tidligere, i motsetning til Slawson. Denne uken spiller de imidlertid to konserter i Norge. Torsdag står de på scenen under Ekstemsportveko på Voss.

— Jeg mener å huske at jeg spilte med Lagwagon på Blitz i Oslo i 1994. Det var et kult sted. Men det er spesielt at vi ikke har vært i Norge senere. Vi får en indirekte følelse på hvor vi spiller, i og med at alt går gjennom bookingmanageren. Men vi har prøvd å komme til Norge, så det er merkelig at vi ikke har klart det, sier Cape.

Bandet kom til Arendal rett fra en konsert i Amsterdam. Fredag skal de videre til London, før Europa-turneen avsluttes i Newcastle søndag. Både Cape og Slawson innrømmer at de er slitne etter en lang turné.

— Det var bra å spille så tidlig som klokken 16 på Hove. Hvis ikke hadde det blitt slitsomt, sier Cape.