— Jeg sa til familien at jeg ville bli fornøyd så lenge jeg ikke ble førstemann ut, forteller Ann-Jeanett Angell Henriksen.

Skjebnen og dommerne ville det annerledes, men Ann-Jeanett er likevel glad for at hun deltok i realityserien.

— Det var jo veldig gøy, og jeg ble kjent med en gjeng herlige jenter. Jeg tror det har vært min mest opplevelsesrike sommer noensinne.

— Allerede den første dagen hadde vi en fotoshoot med Bjørn Opsahl, og deretter ble vi sendt til Paris for å bli fotografert av Frédéric Pinet, forteller hun.

Alder en hindring - Jeg har tenkt mye på hvorfor jeg gikk først ut, sier Ann-Jeanett, som mener at alderen kan ha hatt sitt å si.

Gjennomsnittsalderen i årets Top Model er 19 år, og Ann-Jeanett var med sine 25 år den eldste av deltakerne.

I tillegg ble Ann-Jeanett utnevnt til husmor for de håpefulle modellene, med ansvar for blant annet innkjøp av mat innenfor seriens strenge krav til sunt kosthold.

— Det ble funnet en ulovlig sjokolade som jeg fikk skylden for å ha kjøpt inn, og det hjalp nok heller ikke, mener hun.

Bare en hobby Ann-Jeanett fikk sin første smaksprøve på modellyrket sist julaften, da en venn som er fotograf tok noen bilder av henne i hjemtraktene ved Tjøme.

— Jeg sendte bildene til noen byråer, men var ikke helt fornøyd med responsen. Noe av det virket ganske useriøst. Top Model kan kanskje bidra til å skaffe meg flere oppdrag.

— Men det er advokat jeg skal bli, modellyrket blir eventuelt bare noe jeg jobber med på siden, forteller Ann-Jeanett, som begynner på jusstudiet i Bergen i høst.

Personlig favoritt Ann Jeanett er ikke i tvil om hvem hun helst ser at seieren går til.

— Jeg fikk veldig god kontakt med Anette Viborg, og synes hun fortjener å bli årets Top Model.

— Ellers likte jeg de to sunnmøringene Kamilla Alnes og Kristina Breivik veldig godt. Jeg er jo halvt sunnmøring selv, forteller Ann-Jeanett.

Foto: TV3