Gullstrupen Celine Dion nekter å sette sine lange ben på den røde løper noe mer fordi hun er lei av å svare på overfladiske spørsmål.

Dette forteller kanadieren i et intervju med motemagasinet W.

— Betaler for sine diamanter

Dion erklærer at hun fra nå av vil unngå det røde teppet på store hendelser og fester, så hun ikke trenger å snakke om mote med reportere.

— Jeg vil bare lage musikk og opptre for de personene som vil se meg opptre. Jeg vil ikke at folk spør meg om diamantene jeg har på meg er mine eller om jeg har lånt dem, sier 39-åringen videre i artikkelen før hun konstaterer:

— Jeg kan betale for mine egne diamanter og jeg behøver ikke ha på meg den nyeste halssmykket til enhver tid.

Fikk moteslakt

Det var under Oscar-utdelingen i 1999 at Celine Dion møtte opp på den røde løper iført en hvit Dior-dress og fikk totalslakt av motepolitiet verden over.

Men sangfuglen mener ikke stilkritikken er en grunn til hvorfor hun nå innfører sitt eget rød-løper-forbud.

I USA er det svært vanlig at klesdesignere låner couturekjoler til stjerner som skal på fest. At det kan bli mindre tilbud fra Prada, Yves Saint Laurent og Gucci bekymrer ikke Dion.

— Hvis ingen vil kle meg opp fordi de vil ha fotopublisitet fra den røde løper, så er det synd for dem.

Låner ikke, bare kjøper

Uansett har aldri Dion vært opptatt av gratisvarer, noe som gleder mange designeres hjerter.

Hun er nemlig en av de få kjendisene som insisterer på å kjøpe alt hun tar på seg.

Gilles Mendel som er en av Dions favorittdesignere, innrømmer at han aldri har lånt sangerinnen et plagg.

— Det er svært sjeldent. Hun er virkelig en klassiker. At hun kjøper klærne, skaper en selvstendighet, så hun aldri trenger å skylde noen noe, bemerker Mendel.

Hadde ikke toppet hitlisten i dag

Men det er ikke bare den røde løper og moter som var et samtaleemne under intervjuet med magasinet W. Også Celine Dions levebrød i showbusiness ble en snakkis.

Og Dion innrømmer at hun ikke hadde hatt mulgihet til å lykkes i industrien hvis hun i 2007 hadde vært en ung jente helt i starten av sin karriere.

Og det er utseendet som får «skylda», deriblant dårlige tenner og et smalt ansikt.

— En stor stemme er ikke nok. Dagens artister må være pene, erklærer Dion.

— Jeg hadde ikke, visuelt, hva som trengtes. Jeg var ikke vakker, jeg hadde tannproblemer og jeg var svært tynn. Jeg passet rett og slett ikke formen.