KRISTIANSAND: — Det var en energibombe å stå på scenen. Utrolig å endelig få respons på det du har jobbet med så lenge, sier Ann Ingrid Fuglestveit (23) fra Byremo.

I fargesprakende syttitallstøy, lange hårfrisyrer og frie holdninger deltok hun i går sammen med 25 medskuespillere på en imponerende premiere av den amerikanske hippieklassikeren «Hair».

— Jeg var veldig spent på forhånd. Selvfølgelig er det show å stå på scenen, men nå kan jeg endelig puste ut, sier en lettet Fuglestveit - som spilte en av gravide Jeanie, en av hovedrollene.

Fuglestveit mener alt gikk som det skulle, noe prosjektleder Marit Sæther var sikker på at det ville gjøre før premieren startet.

— Dette kommer til å gå på skinner, sa Sæther da.

Prosjektlederen fikk rett, for knirkefritt gikk det.

Et engasjert publikum satt trollbundet fra forfilm til slutt. Filmen inneholdt veksling mellom USAs tidligere presidenter, krig og en uskyldig blomsterpike.

Videre braket det løs med dans, musikk, flott sang og fine teaterkunster. Det hele ble bundet sammen av historien om unge Claude (Jon Helge Bakken) som reiste fra sitt konservative hjem, egentlig for å verve seg i hæren, men som på veien blir fristet av en særdeles løssluppen hippiegjeng (spilt av Åse Helen Røynås, Ann Ingrid Fuglestveit, Bernt Fjellestad, Geir H. Ludvigsen og Aslak Andersen).

Etter forestillingen var ferdig ble skuespillerne hedret med trampeklapp fra tilskuerne i det fullsatte sirkusteltet.

monika.b.birkeland@fedrelandsvennen.no