KRISTIANSAND: — Hemmelig informasjon er publisert i Dagbladet. Vi ønsker å finne ut hvem som har lekket informasjon som er konfidensiell mellom to kontraktsparter. Derfor ser vi ikke noen annen mulighet enn at Quart anmelder lekkasjene som er publisert i avisa, sier styreleder Magne Aasheim Knudsen i Quart-festivalen til Dagbladet.

Avisen har hatt en rekke avsløringer om forhold i Quartfestivalen, blant annet konfidensielle kontrakter med artistene, og såkalte "ridere". Det vil si lister over hva artistene krever av mat. drikke og andre tjenester i forbindelse med konsertene.

Dessuten har Dagbladet offentliggjort avtalen Quartfestivalen har med sponsorselskapet Concept Communication (Concom), som selger sponsor- og mediepakker til festivalen.

I fjor brukte festivalen i følge Dagbladet over en halv million kroner i advokatutgifter, blant annet til arbeidet med å finne Dagbladets kilder, men det kom ingenting ut av undersøkelsene.

I dette arbeidet ble advokatkontoret Selmer i Kristiansand hyret inn. Resten av advokatutgiftene gikk til utarbeidelse av en granskningsrapport, reorganisering, arbeidskonflikter og andre interne undersøkelser.

Nytt system

— Jeg sammenlikner dette med advokatbransjen, hvor klientpapirer ikke skal komme ut. Utgangspunktet er rett og slett at kontrakter mellom festivalen og artister skal være konfidensielle. Det kan se ut som om det er en organisasjon som lekker uhemmet. Vi må legge opp et system som minsker risikoen for lekkasjer, sier festivalsjef Toffen Gunnufsen til Dagbladet.