Morten Abels siste plate Some of us will make it har vært i salg i nesten to uker. Forhåndssalget var på 30.000, og plateselskapet har sagt at de håper å selge 80.000. Leken eller håpløs?

Den nye plata fikk varierende kritikker. Terningkast fem i Stavanger Aftenblad, som mente Abel var sulten og leken. VG ga også fem og mente han var frekk og herlig uforutsigbar. Andre var ikke fullt så begeistret og mente dette var en middels utgivelse og ikke like bra som tidligere plater.

Bergens Tidende var blant de krasseste og skrev blant annet at Morten Abel hadde en håpløs engelskuttale, tekster uten språkfølelse, et fravær av artistiske ambisjoner og et gjenbruk av egne og andres musikalske ideer som bare fans kan finne seg i.

Åpner hjemme

Uansett kritikker, nå er planleggingen av turne i Norge i gang. Langt fra alle datoene er klare. De avsløres litt etter litt på Abels hjemmeside. Etter at åtte luker er åpnet, har datoene for konserter i de største byene åpenbart seg.

Turneåpningen blir i Folken i Stavanger. Her skal han spille 14.februar, billettene er allerede lagt ut for salg. Hjemmesiden til Folken avslører at bestillingene renner inn, så det er ikke akkurat utenkelig at det blir utsolgt.

Til Bergen og Verftet kommer han 23.februar og trønderene kan høre Abel 9.mars. Da spiller han på Samfundet. De andre datoene som er klare, er Oslo og Bø. Abel spiller på Sentrum Scene 16.februar og på Kroa i Bø 19.februar. Flere turnedatoer kommer til etter hvert som det nærmer seg julaften.