Rogue Agent fikk ganske lunken mottakelse da det kom for en stund siden. Jo da, det var ganske fett å få lov til å være på Bond-skurkenes side for en gangs skyld, men spillet holdt ikke mål på de fleste andre områder.

Nå har turen kommet til Nintendo DS. Historien, og for så vidt spillet ellers, er noenlunde det samme som tv-konsollversjonene. Med andre ord ikke så mye å rope hurra for. Omgivelsene er litt fantasiløse, skurkene er litt for teite, og så videre. Du spiller en frafallen agent som har fått montert inn et kybernetisk øye med alle slags finurlige funksjoner. Du har egentlig ikke så mye bruk for disse funksjonene, selv om noen av dem er ganske kule. Du slår pjaltene sammen med Goldfinger og skal ta knekken på Dr. No.

Selv om spillet kanskje ikke er helt supert, er dette tross alt det første førstepersonsskytespillet til DS-konsollen, og sånn sett er det kanskje grenser for hva man kan forvente seg. Billedfrekvensen er god, og hvis du er et romvesen med et par ekstra ledd i de 30 cm lange fingrene dine, kan det godt hende du greier å holde DS-en på en behagelig måte mens du spiller også. Selv om du kan velge mellom forskjellige kontrollmetoder, er det helt klart lagt opp til at du skal styre blikkretningen med tommelen, bevegelsen med knappene på høyre side og skyte med skulderknappene. I teorien sikkert bra, men du kan jo prøve å tørrtrene med DS-en din, og se om du greier dette i mer enn fem minutter uten å få krampe et eller annet sted i hånden.

EA har laget det første spillet i sjangeren til konsollen, men utover å bevise at denne typen spill fungerer på DS, er ikke Rogue Agent noe særlig. Skal du ha deg et førstepersonsskytespill, vil jeg nok heller anbefale å vente på Metroid Prime Hunters, som kommer om en stund.

TORE SAND

GoldenEye: Rogue Agent

EA Games

Nintendo DS

Genre: Førstepersonsaction

Plattformer: Kun Nintendo DS, andre varianter til andre konsoller