GRIMSTAD: — Jeg tør ikke å puste lettet ut før siste forestilling er over, men vi ser ut til å komme i mål økonomisk. Nå ligger vi akkurat i null, sier teatersjef ved Agder Teater, Alex Scherpf.

Før premieren på musikalen var det solgt faretruende få billetter, men etter syv av i alt femten forestillinger ser det ut til at «Emma» ikke blir en reprise på fjorårets oppsetning i Fjæreheia, «Antigone». Den greske tragedien gikk med et dundrende underskudd. «Emma» har allerede solgt over 6000 av 14.000 billetter, og har dermed passert det sammenlagte besøkstallet for «Antigone».

«Emma» har i gjennomsnitt trukket 500 publikummere per forestilling. Teatersjefen mener været har spilt en viktig rolle for musikalens billettsalg.

— Det har mye å si at været har holdt seg pent. De fleste billettene selges på samme dag som forestillingen spilles, så det er tydelig at folk ser an værforholdene før de legger turen til Fjæreheia. Det at «Emma» har fått gode anmeldelser gjør jo også sitt for publikumsinteressen, forklarer Scherpf.

På premieren mottok skuespillerne stående ovasjoner fra et fullsatt Fjæreheia. Det har ikke endret seg i løpet av de siste forestillingene.

— Publikum virker godt fornøyd med det de får se, og det overrasker meg ikke. Jo flere forestillinger skuespillerne har bak seg, jo bedre setter materialet seg. Det ser bra ut, sier en fornøyd teatersjef.