OSLO: 15 år gamle Ylva Olaisen fra Kristiansand briljerte med sin dype soul-stemme under fredagens showcase-sending i TV 2 sin nye musikksatsning "The Stream".

Musikkonkurransen er bygd på noenlunde samme lest som Idol, men deltakerne er hentet inn gjennom at de har sendt egne bidrag til en nasjonal streamingkonkurranse på nett.

Deltakerne i den såkalte showcase-runden er de hundre mest streamede artistene som har sendt sine bidrag inn til konkurransen.

Plateselskapene Universal, Warner Music og Sony Music konkurrerer på sin side om å få artistene med på laget.

Se Ylvas opptreden her.

Dyp røst

Blant dem er altså 15 år gamle Olaisen, og dommerne var aldri i tvil om at de ville ha henne med videre på laget etter fredagens opptreden. Olaisen sang Tori Kellys "Dear No One", men startet en hel oktavdypere enn originalen. Det imponerte dommerne.

— Det tok den første halve setningen av låta, og plutselig var du en annen person, sa dommer Espen Lind, som skal rekruttere artistene til plateselskapet Universal i konkurransen.

Han betegnet seg selv og Universal som usedvanlig interessert i et samarbeid med 15-åringen fra Kristiansand.

- Kan nå langt

— Her snakker vi artist! Du var en helt annen jente på scenen enn på streamingsiden, var Marion Ravn sin umiddelbare kommentar. Hun representerer Sony Music.

Cato Sundberg, kjent fra Donkeyboy, mente at Olaisen viste riktig "attitude" på scenen.

— Med den attituden du viser, kan du nå så langt du bare vil, så lenge låtene er gode nok, sa han, og åpnet også for et samarbeid mellom Warner Music og den unge artisten.