2006 ble et godt år for mange etablerte norske artister. I salgstoppen var superveteraner som Bjørn Eidsvåg, Vamp, Hellbillies og DumDum Boys. Det ble plass til noen helt ferske også. Elvira Nikolaisen fikk sitt gjennombrudd, det samme gjorde Marit Larsen som soloartist.

Draumir

En av de relativt nye som kommer i 2007, er Draumir. Det Oslo-baserte folkpop-bandet er nylig signert til Universal.

— Vi gleder oss fælt til å gi ut plate med Draumir. Det var konserten på Bylarm som fanget oss. Bandet har et eget musikalsk uttrykk og en spennende vokalist, sier salgsdirektør Harald Tømte i Universal.

Tidlig på året kommer også plate med Marte Wulff. Trolig slippes en singel i januar og så kommer platen i februar.

Sondre Lerche skulle egentlig ha kommet med ny plate i januar.

— Den er forskjøvet til midten av februar, sier EMIs promoarbeider Erle Strøm.

Platen har allerede fått sine første gode kritikker i amerikanske musikkmagasiner.

Nytt fra Kurt

I februar kommer også Silje Nergaard med ny plate, som ryktene sier høres ut som det Silje Nergaard har gjort tidligere, men med et mer moderne uttrykk.

Hallelujah-suksessen til Holm, Fuentes, Lind og Nilsen gjorde at artistenes egne plater ble utsatt. Først ute er Askil Holm.

— Det er naturlig at han ikke har gitt ut denne platen før, Hallelujah-prosjektet sørget for det. Men nå er det på tide at han tar seg av sin egen karriere, sier Universals Harald Tømte.

Alejandro Fuentes skal også jobbe med ny plate. Kurt Nilsen er også allerede godt i gang med sin nye plate, som egentlig skulle vært gitt ut i oktober i år. Nilsen har skrevet ferdig rundt 60 låter, og planlegger å gi ut plata i løpet av 2007. Turbo i mars

Lorraine kan bli det neste store bandet fra Norge ut i verden. I Norge gis de ut av Universal på lisens fra Waterfall, mens det er Sony som skal sikre at alle vet hvem Lorraine er i utlandet. Det sies at Lorraine skal bli en av Sonys store satsinger i 2007. Det så en stund ut som Turbonegers nye plate skulle komme i februar. Det ser ikke ut til å gå, Turboneger ventes å komme med ny plate i mars eller april. Da er også Big Bang klare med ny musikk.

Stjerneskudd

Andre norske plater denne våren kommer blant annet fra Kaizers Orchestras Geir Zahl, Somebody's Darling, stjerneskuddet Christel Alsos, veteranen Jonas Fjeld, samt Idolene Vivan Sørmeland og Jonas Thomassen.