KRISTIANSAND: — Det å stille ut på Flekkerøya er virkelig en opplevelse. Omgivelsene er med på å tilføre en ekstra dimensjon til utstillingen, forteller én av de fire utstillerne, Sverre Tveito-Holmen.

Sammen med danske Malene Møller Hansen stiller han ut keramikk på Galleri Geitodden på Flekkerøya. Paret driver et keramikkverksted i Danmark, men noe samarbeid om arbeidene er det ikke.

— Vi jobber under samme tak, men har hvert vårt verksted. Vi påvirker og inspirerer hverandre, men arbeidene våre er individuelle, sier Malene Møller Hansen.

Hun konsentrerer seg om å lage bruksting, og forklarer at det er viktig for henne å integrere humor i arbeidene. Det viser seg blant annet i tekanner med avkuttede hageslanger som hank.

Sverre Tveito-Holmen mener det er viktig å lage ting som ikke blir stående å samle støv i et skap

— Jeg liker å lage robuste gjenstander. Mine arbeider skal ikke være så forfinet at man blir redd for å ta litt hardt i dem.

Paret som stiller ut sammen med de to keramikerne er Torhild Grøstad og Philipp Dommen. Grøstad jobber med bilder og kulltegninger, Dommen med skulpturer og bilder.

Olga Grimsmo Nilsen ved Galleri Geitodden beskriver dem som underfundige.

— Philipp og Torhild finner originale og annerledes måter for å gi oss et budskap. Samtidig gir de rom for tolkning. Det finnes ikke noe fasitsvar i arbeidene deres, forklarer Olga Grimsmo Nilsen ved Galleri Geitodden.

Hun mener «To par» virkelig lever opp til navnet.

— Selv om det er to helt forskjellige utstillinger i én, er det mulig å trekke en rød tråd mellom dem. De har alle forskjellig uttrykk, men man ser at parene henter mye inspirasjon fra hverandre i dagligliv og arbeid. Publikummere som ikke kjenner kunstnerne godt fra før, kan nok tro at det er to utstillere, ikke fire.