Den lener seg opp til en historie om et tjue år gammelt svik: Han som svek både en gravid kvinne og sin bror heter Jimmy, og utvandret fra County Clare i Irland til Liverpool for langt over tjue år siden.

Hans bror driver farsgården hjemme i County Clare. Nå vil Liverpool-broren konkurrere med ham i den årlige landskappleiken, en musikkfestival som broren og hans band har vunnet flere år på rad.

I brorens band er både kvinnen Jimmy svek en gang og deres felles datter, som han ikke vet om.

Denne historien er enkel og sympatisk, nesten søt.

Filmen er lagt til 1960-årene. Tidsbildet er ikke påtrengende, men det gir påskudd til flere blinkskuddsreplikker, som «ikke spill jazz — overlat det til The Beatles!»

Det som gir denne filmen dens store sjarm, er den dype kjærligheten til irsk musikk, publiv, irsk folkeliv, publiv, salte replikker - og publiv.

Regimessig er den rytmisk og ledig.

Colm Meany spiller den utvandrede broren, Bernard Hill tolker heimfødingen. Begge spiller med stilfølelse og fine, korthuggede nyanser.

Andrea Corr fra den irske gruppen Corrs, er den unge kvinnen som aldri har møtt sin far. Hun tolker henne ledig og kvikt, uten at hun gir Nicole Kidman noen sjelsrystende konkurranse.

Halvannen times «feel good»-stemning for både oss «irskofile» og for alle andre.

Hvem skal hjem

med Anne?

Irland 2004

Regi: John Irvin

Skuespillere: Colm Meany, Bernard Hill, Andrea Corr, Philip Barantini, Charlotte Bradley, Shaun Evans