KRISTIANSAND: — De fleste har tydeligvis skjønt hva jeg har prøvd på, sier Jonas Alaska om responsen på den nye plata hans.

"If Only as a Ghost" fikk nemlig god mottagelse hos de fleste anmelderne, blant annet femmere i Dagbladet og Fædrelandsvennen.

— Jeg synes det har vært veldig bra, jevnt over knallbra. Det er jeg glad for, selv om jeg prøver å distansere meg litt fra de greiene. Jeg har laget akkurat den plata jeg ønsket å lage og det er det viktigste.

VG var imidlertid ikke imponert. Avisens anmelder ga Alaska en treer og hevdet at "Alaska ønsker å være en mye eldre mann enn han egentlig er. En eldre, belest og amerikansk mann."

— Det synes jeg var syltynt. Jeg kan ikke annet enn å være uenig og la være å bruke energi på det, sier Åmli-artisten, som fylte 25 år onsdag.

Veiskille

Etter sitt nye album stiller Alaska nå med blanke ark.

— Jeg er ved et veiskille nå. Det er mye jeg har lyst til å gjøre videre. Kanskje ta det helt ned og spille alene, kanskje gå over i en slags country-greie, eller kanskje lage en plate med mye tangenter, sier låtskriveren.

Han har allerede gjort unna en håndfull konserter siden utgivelsen av andreplata, og nå står Kristiansand og Østsia for tur torsdag. Da spiller han i trioformat, med storebror Thomas Aslaksen og Silje Bråtveit Mygland.

— Hvilke låter liker du best å spille akkurat nå?

— "Poor Little Me" er kanskje den aller morsomste. Så er jeg veldig glad i å spille "Grandpa Pick Me Up". Men jeg har et bra sett nå og jeg liker å spille alle låtene. Det er ingen sanger jeg gleder meg til å bli ferdig med. Det har jeg kanskje kjent litt på tidligere...