Noen minutter før Thom Hell går på scenen er det tomt på gulvet foran scenen på Rockefeller. Når han henger gitaren over skuldrene litt over halv ni, er det fullt.

— Hadde det vært så mange mennesker på alle mine konserter, hadde jeg vært veldig glad, sier kristiansanderen, og inntar Bylarm med sin enkle og komplekse popkunst.

Det tar riktignok ikke mer enn et par minutter av åpningslåten ”You” før bandet må gjøre en bråstopp på grunn av tekniske problemer, men Hell tar det hele med et smil. Og starter på nytt.

Senkede skuldre

Det kommer mye lyd fra Youngstorget i disse dager. Det er mange scener, mange artister, mange drømmer. Om å bli sett, hørt, likt, og fanget opp av de rette menneskene. Thom Hell kan imidlertid konsentrere seg om å gjøre det han alltid gjør. For mens de fleste artistene under Bylarm er innforstått med at det de presterer under bransjetreffet kan bety et ”være eller ikke være”, er Hell så godt etablert at han slipper å bekymre seg for hvor mye som står på spill de neste minuttene.

Han er kanskje den sørlandsartisten det har vært snakket minst om før bransjetreffet. Honningbarna, Hanne Kolstø og Jonas Alaska har fått det meste av oppmerksomheten, men Hell er trolig fortsatt den med det aller mest trofaste publikummet. Det er gått åtte år siden debuten "I Love You”, og siden da har det bare gått fremover for 35-åringen.

Hans nye album "Suddenly Past" er en plate om kjærlighet, og kjærlighetssorg. Og den ferske plata blir hovedfokus under Bylarm-konserten, blant annet ved singelen "As Long As" og den relativt beksvarte "Killing Me". Om Hell er komfortabel med å synge de nye låtene, er en annen sak. For de er dypt personlige, og omhandler blant annet bruddet med artistkollega Marit Larsen i 2010. Hell må imidlertid lide for kunsten, han som alle andre.

Nominert

Bylarm er, blant mange ting, en musikkfestival. Og under festivaler har publikum en tendens til å drive mellom forskjellige konsertsteder. Hell klarer imidlertid å holde på de mange fremmøtte gjennom konserten.

Det får han mulighet til på nytt ganske umiddelbart. Kristiansanderen spiller nemlig også under Bylarms avslutningskveld lørdag. Det samme gjør artister som Sondre Lerche, Ingrid Olava og Kvelertak.

Hell er for øvrig også nominert til Statoilstipendet, som deles ut i løpet av bransjetreffets siste dag. Det samme er Jonas Alaska, som spilte foran et nesten fullsatt Rockefeller torsdag kveld. Stipendet er på én million kroner og deles ut for femte gang i år.