KREATIVT: Etter pøsregnet mandag var det mange som benyttet trærne i Hoveskogen til å tørke klissvåte sko tirsdag. Foto: Jon Anders Skau
TESTET BADETEMPEN: Mads Opsahl kaster seg i sjøen for dagens andre bad mens Sverre Ofstad (f.v.), Jonathan Windsvold, Henrik Aune og Simen Arvesen nøyer seg med å se på. Ifølge guttegjengen fra Kolbotn og Oppegård var badetempen rundt ti grader. Foto: Jon Anders Skau
SOL OG STØVLER: Anna Holte Jørgensen fra Oslo har funnet seg en plass i sola ved vannkanten, hvor hun både tørker gummistøvlene og får noen etterlengtede stråler på kroppen. ?Viktig å benytte seg av finværet mens det er her, sier hun. Foto: Jon Anders Skau
(COVER) FRA STØVLER TIL SOLSKINN PÅ HOVE. Anna Holte Jørgensen benyttet finværet til å sole både seg selv og å tørke gummistøvlene da finværet endelig kom til festivalfolket. Foto: Jon Anders Skau

Utenfor en av de fargerike hyttene på den nye strandcampen på Hove møter Fædrelandsvennen firkløveret fra henholdsvis København og Vennesla. Anita Maskova og Anne Sofie Nørskov har kommet fra København til Arendal etter at de vant en konkurranse om billetter og overnatting på festivalen.

Møttes på Hove

Guttene Håvestad og Jahnsson fra Vennesla har de aldri møtt før, men i god festivalånd har gjengen funnet sammen og de koste seg i sola før konsertene startet tirsdag. Værgudene har virkelig gitt Hovefolket noe å bryne seg på med en stadig skiftende himmel som har medført syndeflod i det ene øyeblikket og sol i det neste.

— Det er så fantastisk når det blir fint vær. I går måtte vi gjemme oss inne i hyttene store deler av dagen, men nå er stemningen god og folk er mye mer avslappet og glade, sier Maskova.

Vær og humør

På tross av at de har det noe mer komfortabelt enn teltfolket, er det tydelig at været har en stor innvirkning på humøret når man skal tilbringe en uke på festival.

— Vi holder oss mye her nede med hyttene på formiddagen, og så går vi oppover til sceneområdet når konsertene begynner på ettermiddagen, forteller Nørskov.

Venneslaguttene har betalt godt for å nyte litt ekstra komfort med egen hytte, men de mener det er verdt pengene.

— Det er deilig å kunne unngå søla på campen, sier de to.

Kaldt i sjøen

Litt lenger ned på stranden møter vi Sverre Ofstad, Mads Opsahl, Jonathan Windsvold, Henrik Aune og Simen Arvesen fra Kolbotn og Oppegård. Guttene drister seg til et bad i sjøen, men ifølge rapportene er ikke badetemperaturen så veldig mye å skryte av foreløpig.

— Ha ha! Temperaturen ja. Det er vel bare å sjekke nedi buksa det. Rundt ti grader vil jeg tippe, sier Mads Opsahl, og ler godt etter å ha kastet seg i sjøen for andre gang denne dagen.

— Men det er likevel deilig når det blir finvær, og vi håper det holder. Stemningen stiger og jentene går med korte shortser, sier guttene.

Musikk og fest

Gjengen er på Hove for å høre på musikk, feste og muligens også prøve seg på litt sjekking. Etter badet tirsdag var planen å starte festen og få med seg blant andre Mac Miller, Team Me, Mikhael Paskalev og Knife Party på scenen.

— Vi skal være her hele uka og satser på å avslutte på fredag med hæla i taket. Da har Henrik bursdag, så det må feires, sier guttegjengen.

Soling i gummistøvler

Det var flere som søkte til stranden da godværet kom til Hovefestivalen på selve åpningsdagen. Rundt om i trærne hang skoene til tørk, og helt nede ved sjøen hadde Anna Holte Jørgensen fra Oslo slått seg til på en campingstol for å slikke noen stråler etter regnet. Kledd i gummistøvler, shorts og singlet vitnet den unge blondinen om at det ofte er kort vei fra det ene til det andre når man er på festival.

— Det er veldig deilig med sol i dag, så jeg må benytte meg av det, sier Holte Jørgensen.