KRISTIANSAND: Torsdag var alle de fire salene i kulturhuset fullsatt.

— Dette er jo helt fantastisk. Vi har gledet oss lenge til denne dagen, forteller markedsdirektør Trond M. Backer i Kilden teater- og konserthus.

Torsdag ble historisk for Sørlandets nye storstue. For første gang var det forestillinger i alle de fire salene samtidig. Og alle de 2277 setene i kulturhuset var besatt, da sceneteppene gikk opp for forestillingene West Side Story, From Hell to Alaska, A Dance Tribute to Ping pong og Den som dikter.

- Den optimale bruken

— Dette var på en måte ilddåpen vår, for å se hvordan bygget ville fungere med alle salene i bruk, forteller Backer.

— Dette er den optimale bruken av bygget. Nå har vi et stort mangfold av ulike typer opplevelser på en og samme tid. Fra det intime, nære teateret til det heftige, fortsetter han.

Backer lover flere slike kvelder utover året og håper også da på fullsatte forestillinger.

Droppet pause

I forkant av forestillingene torsdag hadde gjestene fått melding om at de burde være tidlig ute for å finne parkering og komme seg til riktig sal.

Den store folkemassen førte imidlertid til at tilskuerne på From Hell to Alaska ikke fikk strukket på beina i løpet av showet.

— Vi vurderte å legge inn en pause i denne konserten, men fordi det var så mange mennesker inne samtidig ville det blitt trangt om alle skulle ha pause. Derfor var det kun West Side Story som fikk pause, sier kommunikasjonsdirektøren.

80.000 billetter

En annen milepæl er også passert. Kilden har til nå solgt et antall billetter tilsvarende hele Kristiansands befolkning - 80.000 stykker.

— Det er over all forventning. Vi hadde budsjettert med 100.000 solgte billetter i 2012. Det har vi oppjustert til 120.000 og vi er absolutt på god vei til å nå dette, ettersom vi bare er i begynnelsen av februar, smiler Backer.

Storsatsingen West Side Story er så godt som utsolgt. Kun noen få, spredte billetter er igjen. Det betyr at om lag 24.000 mennesker har fått med seg forestillingen, når teppet går ned for siste for siste gang 27.mars.

— Vi går bare rundt her og smiler og er veldig fornøyd med en så god start. Jobben vår er nå å sørge for at folk har det så fint på Kilden at de kommer til tilbake. Og det virker som folk har fått gode opplevelser så langt.

1030 mennesker så den musikalske reisen fra Hell til Alaska. Foto: Jon Anders Skau