— Besøkstallene for juli ser ikke så lyse ut, selv om det jo skal bli overskyet igjen til helga, sier kinodirektør Petter Benestad.

Fønix-sjefen har ferie på hytta, men han gleder seg bare i begrenset grad over det historisk fine sommerværet. Alle smeigedagene i juli har nemlig gitt arbeidsplassen hans en solid økonomisk smell.

— Normalt er juli vår best besøkte måned i året, men i løpet av de tre første ukene denne måneden har vi bare hatt 14780 besøkende. I samme periode i fjor hadde vi 25700, sier kinodirektøren.

Besøksstup

Naturlig nok bruker solhungrige sørlendinger heller fritida ute enn inne i en mørk kinosal når været slår til slik det har gjort i sommer. Nedgangen på rundt 11000 besøkende utgjør en nedgang på hele 43 prosent sammenlignet med de tre samme ukene i fjor.

— Bare i billettsalg betyr dette at vi taper 1,5 millioner kroner, og tap av for eksempel kioskinntekter kommer i tillegg, sier direktør Benestad. Sommeren kommer altså til å merkes godt når Fønix kino skal gjøre opp regnskap for 2013. ## "World War Z"

— Selv om ganske mye skyldes været, må det også nevnes at vi i juli i fjor satte opp den best besøkte forestillingen i løpet av hele 2012. "Istid 4" ble sett av hele 25.000 totalt. Bare i løpet av tre uker i juli ble den alene sett av like mange som har besøkt kinoen totalt så langt i juli i år, sier Petter Benestad.

Den best besøkte filmen i juli i sommer er "World War Z" som så langt er sett av 3400 mennesker.

— Men den siste uka har besøket gått litt opp, og av erfaring vet vi at folk etter hvert får nok fint vær og kommer tilbake, sier Benestad. Derfor ser han ikke altfor mørkt på at det også i de kommende ukene ser ut til å bli ganske fint vær.