— Dette er utrolig viktig. Jeg mener at å være med på den nærheten til publikum, med fire messingblåsere, det er jul, sier hornist Leif Tore Strandbakken.

Brasskvartetten, bestående av Strandbakken, Eivind Bjørnevik (kornett), Thor-Arne Martinsen (trombone) og David Tellefsen (tuba), serverte en fullsatt Kirkens Bymisjon-kafé et titalls juleslagere onsdag ettermiddag. Intimkonserten er en del av Kristiansand symfoniorkesters førjulsturné, der ti ensembler skal gjennomføre 38 konserter i løpet av uka.

Konserten i Kirkens Bymisjons lokaler var godt besøkt. Foto: Kjetil Samuelsen

Eldreinstitusjoner, fengsel, skoler, universitet, kirker, bibliotek og sykehus er blant stedene som får besøk.

— Vi vil gjerne bruke en travel førjulstid til å oppsøke vårt publikum, og knytte enda nærere kontakt med dem når vi nå går inn i et nytt spennende år for orkesteret i Kilden, sier orkesterdirektør Stefan Sköld.

Thor-Arne Martinsen på trombone. Foto: Kjetil Samuelsen

— Det er fint å være tett på publikum i et lite lokale. Samtidig får vi markedsført oss for et publikum som vanligvis ikke kommer i Kilden, sier Strandbakken.

Allsang

I Kirkens Bymisjon hadde brasskvartetten tatt med seg Thomas Hansen på xylofon. Hansen, som til vanlig er paukist i KSO, fikk med seg de fremmøtte på allsang på "Julekveldsvise", "Romjulsdrøm" og avslutningsnummeret "Deilig er jorden".

— Dette var veldig hyggelig. Det er et fint sted å spille, og et flott publikum. De var med å sang på allsangene, og det gjør at vi kommer nærere publikum, sier Hansen.

Thomas Hansen (xylofon), Eivind Bjørnevik (kornett), Leif Tore Strandbakken (horn), Thor-Arne Martinsen (trombone) og David Tellefsen (tuba) fra KSO spilte i Kirkens Bymisjons lokaler onsdag ettermiddag. Foto: Kjetil Samuelsen

KSO har ved flere tidligere anledninger delt seg opp i mindre ensembler, men det er første gang det skjer i dagene før jul.

— Jeg håper vi kan være med på å gi litt julestemning, sier Hansen.

Helge Kirkehei og Bente Knudsen synger ivrig med under allsangen. - Dette var veldig koselig, sier Kirkehei. Foto: Kjetil Samuelsen

— Dette var veldig hyggelig. Det var et møte med musikerne på nærere hold, for jeg er en flittig gjest i Kilden. Og det er flott å vise den nyoppussede kafeen, sier Bente Knudsen, som av og til jobber frivillig ved kafeen.

Tilfeldig

Kirsten Eskeland visste ikke om konserten, men fikk den med på kjøpet da hun gjestet Kirkens Bymisjon onsdag ettermiddag. Foto: Kjetil Samuelsen

— Dette var veldig fint. Vi gikk ut for å kose oss, og det var tilfeldig at det ble her, sier Kirsten Eskeland, som dermed fikk en liten førjulskonsert i tillegg til Bymisjonens julelunsj.- Dette var helt fantastisk. Jeg har hørt KSO mange ganger før, men det er spesielt når de deler seg opp i mindre grupper. Dette kan de fortsette med, sier Anne-Lise Arnesen.

Onsdagens førjulskonsert i Kirkens Bymisjon var ikke den eneste. Kafeen får besøk av et KSO-ensemble både torsdag og fredag, og konsertene inngår i "Lys i mørket"-serien.

Kafeen ved Kirkens Bymisjon var tilnærmet fullsatt da KSO-ensemblet spredde litt julestemning. Foto: Kjetil Samuelsen

— Opplevelser som dette er flott, og en god tradisjon i Bymisjonen. Og vi er glad for at de som kommer ser ut til å trives. Jeg er takknemlig for at KSO ønsker å spre musikk og glede på denne måten, og at musikerne inviterer publikum til fellesskap, sier daglig leder ved Kirkens Bymisjon, Øystein Reinhardtsen.

Noen av KSOs konserter er lukkede, men flesteparten er åpne for publikum. Torsdag og fredag kan ulike ensembler oppleves ved Sørlandet sykehus, Domkirken, Sørlandets Kunstmuseum og i foajeen i Kilden.

Publikum reiste seg og ble med på avslutningsnummeret "Deilig er jorden". Foto: Kjetil Samuelsen