– Jeg har aldri fått tilsendt et bra filmmanus – før nå

Stjerneregissøren Sir Ridley Scott (75) samarbeider med kultforfatter Cormac McCarthy (80) på filmen "The Counselor".

Publisert: Publisert:

Regissør Ridley Scott (t.v.) går alltid for de beste skuespillerne i sine filmer. Her er han sammen med to av stjernene i "The Counselor"; Michael Fassbender og Javier Bardem. Foto: 20th Century Fox

  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

LONDON: "Alien", "Blade Runner", "Thelma & Louise", "American Gangster". Det er ikke småtterier briten Ridley Scott (75) har prestert i løpet av regikarrieren. Så er han ikke spesielt beskjeden, heller, når NTB møter ham på hjemmebane i London.

— Bra materiale lander aldri på pulten din – punktum finale, hevder han.

— I mine 35 år som filmskaper har jeg aldri fått tilsendt et bra manus, bortsett fra dem jeg har vært med og utviklet selv. Dette er det første gode som bare deiste ned på skrivebordet.

Les ukens filmanmeldelser her: "Gravity", "Jul i Flåklypa", "Ender's Game" og "Jackass Presents: Bad Grandpa"

Kortroman

Manuset han sikter til, har resultert i den stjernespekkede thrilleren "The Counselor". Mannen bak er Cormac McCarthy (80), den amerikanske kultforfatteren med bøker som "Blood Meridian", "No Country for Old Men" og "The Road" på samvittigheten.

Cameron Diaz spiller tvilsomme Malkina, Penélope Cruz mer uskyldige Laura. Foto: 20th Century Fox

De to ringrevene skal raskt ha funnet tonen, selv om det lå et verdenshav mellom dem.

— Cormac leverte det som strengt tatt var en kortroman, uten sceneinndelinger, forteller Scott, som stiller til intervju med tyggegummi og fritidsjakke.

— Jeg ringte ham en fredag, fløy over til Albuquerque – og innen mandag var vi enige. Det var så enkelt: Vi tok hverandre i lanken, og avtalen var forseglet.

Skjebnesvangert

McCarthys typiske univers er de solsvidde, voldsherjede sørveststatene. Nok en gang er det Mexico-grenseproblematikk han skildrer. Michael Fassbender spiller den navnløse sakføreren som roter seg opp i en skjebnesvanger dopdeal gjennom Javier Bardems tvilsomme nattklubbeier.

Brad Pitt har også en rolle i den stjernespekkede thrilleren. Her sammen med Michael Fassbender. Foto: 20th Century Fox

I andre roller finner vi Penélope Cruz, Cameron Diaz, Brad Pitt og Bruno Ganz.

— Jeg går alltid for de beste skuespillerne, skryter Sir Ridley.

— Du må lære deg å stole på magefølelsen din. Jeg nøler ikke med castingen. Som Nike sier: "Just Do It!". Det er det beste slagordet noensinne.

— Blandet McCarthy seg underveis?

— Konstant. Og det var en utfordring, for han var til stede hele tida. Men han er sånn en skarping at du hører etter når han har noe å melde. Jeg er svært fornøyd med sluttproduktet, noe jeg tror han òg er.

"Exodus" neste

— Hvorfor er du blitt så opptatt av bibelspørsmål på dine gamle dager?

— Hør, jeg vil lage en musikal, jeg vil lage en western, jeg vil lage en sjørøverfilm. Det er så mye jeg har lyst til. Jeg tror nøkkelen er stadig å bevege seg videre. Du vet, haien som slutter å svømme, dør. Jeg liker å forandre "teatret" mitt.

— Er "Exodus" ditt mest ambisiøse prosjekt noensinne?

— Ja, det er det største jeg har gjort, bekrefter Scott med henvisning til Moses-dramaet som skal være klart i 2014. — Men på grunn av erfaringen min er jeg likevel i stand til å runde av klokka 16 hver ettermiddag. Det handler om trening.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.