BEDRAG: Agnes Kittelsen og Nicolai Cleve Broch spiller sammen i Harold Pinters teaterklassiker "Bedrag", som for tiden er en av forestillingene som Riksteatret er på turné med. Foto: Kristin Ellefsen
JERNBYRDEN: Henrik Rafaelsen og Agnes Kittelsen har spilt sammen i "Jernbyrden" tidligere. Denne sommeren gjør de det igjen. Her er de før forestillingen sommeren 2011. Foto: Torstein Øen

— Det var først og fremst en fin opplevelse, og et innblikk i hvordan ting fungerer der borte. Det var en fin tur, sier Kittelsen.

Skuespilleren er tilbake i Norge, etter noen dager i Hollywood i anledning Oscargallaen, hvor "Kon-Tiki" var nominert som beste fremmedspråklige film. Turneen med Riksteatrets "Bedrag" ruller videre, og denne uka har Kittelsen og resten av ensemblet flyttet seg fra Drammen, via Jessheim og Kongsvinger, før de lørdag kveld spiller i Åmot Kulturhus på Rena. Men et travelt turneprogram er ingenting mot den hektiske møtevirksomheten Kittelsen var med på i Hollywood.

— Det ble møter med agenter og management. Det er veldig fint å møte castingagenter, for vanligvis sender man bare over materialet sitt, men det er positivt å møte folk ansikt til ansikt. Da får man presentert seg selv, forteller hun.- Hvilket utbytte fikk du av møtene?

— Man lærer litt om hvordan man skal navigere i det miljøet. Jeg er fornøyd og glad etter å ha gjennomført turen, sier den populære skuespilleren, og drar litt på svaret.

— Om det blir noe reelt ut av slike møter, så får dere snart nok vite det, legger hun hemmelighetsfullt til.Turneen med "Bedrag" har sin siste forestilling i Fredrikstad 7. mai. Da blir det en liten måneds pause for Kittelsen, før hun kommer til Sørlandet i juni. Da blir det prøver på Gabriel Scott-forestillingen "Jernbyrden", som settes opp i Åmlandsskogen i Høvåg og hvor hun blant annet skal spille sammen med Henrik Rafaelsen.

— Det er to år siden jeg gjorde "Jernbyrden" sist, og jeg har alltid hatt et stort hjerte for den forestillingen. Dessuten er det fint å være hjemme over litt tid, sier Kittelsen.Planene til høsten er ikke spikret ennå, og skuespilleren vil ikke røpe hva som er aktuelt.

— Vi får se. Jeg leser litt forskjellige manus nå, og driver og planlegger litt. Vi lander nok på et prosjekt etter hvert. Jeg blir i hvert fall ikke arbeidsledig, avslutter hun.

JERNBYRDEN: Henrik Rafaelsen og Agnes Kittelsen har spilt sammen i "Jernbyrden" tidligere. Denne sommeren gjør de det igjen. Her er de før forestillingen sommeren 2011. Foto: Torstein Øen