KRISTIANSAND: — Det føles fantastisk for meg å bli sammenlignet med Janis Joplin, sier Beth Hart på backstageområdet på Odderøya.

Amerikaneren blir gjerne omtalt som "vår tids Janis", og har også spilt legenden i en musikal.

— Hun var utrolig sterk. Hun opplevde mye dritt, men klarte å slåss seg forbi det og bli en strålende artist. Jeg elsker låtene hun skrev og jeg elsker måten hun tolket andres sanger på, sier Hart.

Elsker å spille live

OT6B5989.jpg Foto: Kjartan Bjelland

Hun går på scenen allerede 17.30 under kveldens Odderøya Live, med sin kombinasjon av blues, rock og et hav av andre sjangre. Hun ramser opp både jazz, pop, reggae, soul, polka, grønsj, ny musikk og gammel musikk. Hart har elementer av det meste i låtskrivingen sin. Og hun mener det aller beste med å være musiker, er å være på scenen.— Når noe er vondt eller rørende, så vil jeg formidle det og se om noen i publikum føler det samme. Hvis de gjør det, så føler jeg meg mindre alene og jeg føler meg mer knyttet til menneskeheten. I tillegg er det et utrolig adrenalin-kick å hoppe rundt på scenen, spille et instrument, føle seg levende og prøve å gi noe til folk. Og det er vanskelig, det er hardt arbeid, men når du får en forbindelse med folk er det verdt det. For å si det kort: Det er faen meg helt fantastisk.

Tett program

I ettermiddag får kristiansanderne oppleve henne på scenen, hvis de møter opp tidlig nok.

Senere i kveld spiller også Morten Abel, The Hooters og Kim Larsen på Odderøya Live.