KRISTIANSAND: — Jeg føler meg så nær finalerundene. Mitt mål er å vinne The Voice, men nesten like viktig er det å komme til direktesendingene. Da kalles man finalister. Det betyr masse å klare det, sier Pål Rake før fredagens knockout-runde i The Voice.

Rake imponerte med sin egen versjon av Vamps "Månemannen" da han første gang presenterte seg i TV 2s sangkonkurranse. Nå håper han å imponere igjen, denne gang med Dumdum Boys store hit "Splitter pine".

— Jeg har laget en egen versjon og spilt den inn, så alt er klart. Jeg gleder meg veldig til å spille den låta, sier egersunderen som har gjort sørlending av seg.

— Den er skrevet på østnorsk av et ikke-østnorsk band. Utfordringen min er at jeg skal synge den på egersundsk, fortsetter 24-åringen.

Se Pål Rake fremføre "Månemannen" under her:

Rakes røde tråd

Rakes valg om å gjøre egne versjoner av kjente låter, er ikke tilfeldig. Helst ville han sunget selvskrevne låter.

— Det er min røde tråd i konkurransen. Jeg skal ikke synge coverlåter, og når jeg blir rådet til ikke å synge egne låter, skal jeg i hvert fall arrangere låtene på min måte. Jeg har omarrangert "Splitter pine", og den er litt mer synth-preget enn originalen. Jeg er spent på hvordan mentor Espen Lind vil reagere, sier Rake.

Audun Rensel og Pål Rake fremførte "Når himmelen faller ned" av Anne Grete Preus i sin duell. Det endte med at begge gikk videre. Foto: TV 2

Må synge mot venner

Lærerkollega ved Vennesla Musikkgymnas, Geirmund Hansen, skal også i aksjon i fredagens sending. Han har også direktesendingene som et delmål i konkurransen, og er klar for det siste steget.

— Det er en merkelig fase av konkurransen. Nå har vi blitt godt kjent og blitt gode venner. Da er det ekstra tungt å skulle konkurrere mot hverandre, sier Hansen, som også tilhører Team Espen.

Både Geirmund Hansen og hans duellant Makeda Dyhre gikk videre fra duellen. Nå venter "knock-out"-runder for de to artistene. Foto: TV 2

— Jeg har valgt en låt som er litt i vinden, "Feel Again" av One Republic. Jeg har ikke omarrangert den så veldig mye, men satser på å sette mitt preg på den. Det er ikke et band jeg hører mye på, men denne skiller seg ut. De er flinke til å lage hits, sier stavangermannen, som også han har gjort sørlending av seg etter UiA-studier.

Cecilie Persson Bruserud Foto: Kjetil Samuelsen

Gjør Bob Marley-låtCecilie Persson Bruserud fra Lyngdal er også en del av Linds artistlag. Hun satser på å vise seg fram på en ny måte, med Bob Marley-låta "Is This Love".

— Det er gøy at vi får helt frie tøyler, så jeg skal synge en litt annen versjon enn originalen. Jeg håper å få vist mer av mitt spekter, sier lyngdølen, som også drømmer om finalerundene.

— Det er ganske sykt. 1. mars søkte jeg på The Voice, og nå er jeg så nærme, sier 24-åringen.I tillegg til Team Lind, skal også Lene Nystrøms utvalgte stemmer i aksjon fredag. Hvert lag består av sju artister, og hver mentor har ett wildcard. Det betyr at en av de sju sendes direkte til finalerundene. De seks øvrige møtes til knockout, der de tre vinnerne går videre.