KRISTIANSAND:Vi er kjempefornøyd med å ha fått manusforfattere og animatører fra Aardman Animation til Kristiansand. Deres besøk styrker uten tvil Barnefilmfestivalen som en betydningsfull arena for folk som jobber med produksjon og formidling av film for barn og unge , sier festivalsjef Danckert Monrad-Krohn i en pressemelding.

Representanter fra det prestisjefylte animasjonselskapet, som står bak suksesser som "Wallace and Gromit", "Sauen Shaun" og kinoaktuelle "Piratene", kommer til Barnefilmfestivalen. Jay Clarke, Ashley Boddy og Andy Jane skal holde en masterclass og et tre dagers skrivekurs. Barnefilmfestivalen opprettholder dermed sitt klare fokus på gode workshops, kurs og verksteder.

Den europeiske barnefilmorganisasjonen ECFA skal presentere sitt nye prosjekt mot homofobi og kjønnsstereotyper og det arrangeres dokumentarfilmverksted og forskjellige animasjonskurs for barn.

Det er viktig for oss også å utvikle framtidens filmskapere og lære barn alle de praktiske sidene ved å lage film, det gir dem en økt forståelse av hva film er , sier Monrad-Krohn.

Jubileum

Barnefilmfestivalen arrangeres fra 24.-28. april, og festivalen arrangeres for femtende gang denne våren.

I løpet av 15 år har Barnefilmfestivalen utviklet seg til å bli et av Norges største og viktigste kulturarrangement for barn og en av Europas ledende filmfestivaler for denne målgruppen , sier Monrad-Krohn.

90 filmer skal vises i løpet av festivalens fem dager, 33 av dem vil ha Norgespremiere under festivalen. Flere av filmene kommer direkte fra filmfestivalen i Berlin. Åpningsfilmen er den svenske "Isdragen", og som vanlig er det mye nordisk film på programmet. I tillegg er det også en del filmer fra Nederland, deriblant "Kråkeungen", som vant en pris i Berling, "Sjansespill" og "Tony 10". Det blir også verdenspremiere på "Meloo", en 25 minutter lang animasjonsfilm laget av polske Monika Lyko som har base i Kristiansand.

Av filmene i ungdomsprogrammet kan vi nevne "17 Girls", "Tomboy", "Lotte og månesteinens hemmelighet" og "Mosquita y Mari". "Benjamin's Kube", laget av kristiansanderen Knut André Pedersen, vil også ha premiere under festivalen.

Prisutdeling

På festivalens siste dag, skal det tradisjonen tro deles ut ulike priser; Film&Kinos barnefilmpris, Don Quijote-prisen, publikumsprisen Ludi-prisen og ECFA-prisen. Vinneren av sistnevnte pris går automatisk videre til kåringen av Europas beste barnefilm. Også vinneren av manuskonkurransen, som arrangeres av Sørnorsk filmsenter og Barnefilmfestivalen, kåres denne lørdagen.

Hele programmet kan leses på festivalens hjemmesider.