KRISTIANSAND: — Sordal har vært en musikalsk gudfar for oss, sier Arash Safartabar - den ene halvdelen av søskenduoen Sara & Arash.

Hiphoperne har gjort en lang rekke konserter på Sørlandet, blant annet som oppvarmere for The Game og Karpe Diem. Torsdag spiller duoen på Pir 6 for å markere slippet av singelen "Slipp mæ fri".

Og det er artist, produsent og låtskriver Stein Roger Sordal som står bak produksjonen.

— Han har vært fantastisk å jobbe med. Han er ingen hiphop-produsent, men tok utfordringen på strak arm. Han forsto hva vi var ute etter og det har gitt et heftig resultat, sier Safartabar.

Mixtape

21-åringen beskriver "Slipp mæ fri" som en sørlandsk gladlåt.

— Det er rappende funk om å slippe seg løs og ha det gøy, sier Safartabar, som også kan fortelle at det kommer en mixtape fra duoen senere i sommer.

Deretter er planen å lage en offisiell ep til høsten.

— Vi fortsetter å skrive musikk, og forhåpentligvis kan vi også få laget en video. Vi har ikke ambisjoner om å bli superstjerner, men vi håper at vi en dag kan leve av dette. Denne singelen er det første steget, begynnelsen av trappa. Forhåpentligvis kan vi ta nye steg etter hvert.

Energi

Duoen har holdt på med musikk siden 2008. En av deres første opptredener var sammen med Karpe Diem i Gimlehallen. Etter hvert har de blitt lagt merke til i byens musikkbilde, blant annet ved å varme opp for OnklP, A1, og ikke minst amerikanske The Game på Samsen.

— Karpe er kanskje vår aller viktigste inspirasjonskilde og de var fantastiske mot oss. Veldig gøy at de lot oss være med dem. Og det var kult å få hilse på The Game, selv om vår hiphop er ganske mye snillere enn hans.

- Hvorfor har dere blitt så populære som oppvarmere?

— Jeg tror grunnen er at vi har positiv energi. Det er ikke alle som har hørt musikken vår før de booker oss, men de har hørt at vi er gode til å varme opp. Vår innstilling er at alle skal ha det moro og slippe hemningene. Vi har musikk som det er lett å bevege seg til, sier Safartabar.