KRISTIANSAND: Samtidsdansfestivalen Ravnedans arrangeres i år for fjerde gang i Ravnedalen. Hovedforestillingen vises to ganger, både lørdag og søndag. Lørdag ettermiddag ble det ettet hvert tellet 320 mennesker som med interesse fulgte de fire delforestillingene som ble vist på ulike steder i parken.

Først ut var "Pursuit of Perfection" ved Lisa Marie Hennig Olsen. På platået rett ved inngangen til parken opptrådte hun med innteipet byste, gyllent omslagsskjørt og en haug fjær som hun slapp løs i den lette brisen.

Ubevegelig general

Siden gikk det slag i slag. Neste nummer ut var "4 People" bestående av fire dansere som danset til et innspilt intervju. Det gjorde de foran føttene til statuen av general Oscar Wergeland. I motsetning til generalen lot publikum seg bevege av showet.

I år er Ravnedans utvidet til en helukes festival. I tillegg til hovedforestillingene i helga, vises "The continuation of sweat and orange" på Kristiansand Kunsthall på tirsdag.

Verdensklasse

Fredag vises dessuten resultatet av Ravnedans' mentorprogram i foajeen på Kilden. Dette er et samarbeid mellom Ravnedans og Kilden, og mentorprogrammet engasjerer tre koreografer i verdensklasse som i løpet av uka skal hjelpe åtte dansegrupper med det som skal bli et show for alle på Kilden 2. august.

I tillegg blir det sommerkurs for alle på Arbeideren fra 30. juli til 1. august. Samme sted settes det også opp sommerkurs for profesjonelle dansere i regi av profesjonelle instruktører.

Men før dette settes altså hovedforestillingen i Ravnedalen opp en gang til på søndag ettermiddag.